Nevşehir’de eşini kaybettikten sonra üç çocuğu için hayat mücadelesi veren 41 yaşındaki kadın, kendi işinin patronu oldu.

Eşini kanser hastalığından dolayı kaybeden 41 yaşındaki Nermin Ulkat ilk olarak geçimini evde yaptığı pasta ve börekleri satarak sağlamaya başladı. Ardından ailesinden gizli kendisine iş yeri açan Nermin Ulkat, şimdi ise 5 kadının çalıştığı iş yerinin sahibi oldu.

Kendi iş yerini 2010 yılında açan Nermin Ulkat, “Beni bu işe hayat şartları zorladı. Eşimi kaybettikten sonra üç çocuğum ile geçim mücadelesi içine düşmüştüm. Dışarıda bir iki yerde çalıştım ama çocuklarım perişan oluyor diye ben kendi çapımda bir iş yapmayı tercih ettim. Burayı açmadan önce evimin içinde kendi imkanlarımla bir şeyler yapıp satıyordum. Fakat müşteriye gel malını al demek bana zor geldi. Küçük bir yer açayım gelsin müşteri beni bulsun istedim. Bu şekilde düştük yola Allah da kapıları açtı” dedi.

İş yerinde sadece kadınlar çalışıyor

İş yerinde yalnızca kadınların çalıştığını belirten Ulkat, “İş yerimizde ortamımız çok güzel. Biz bir aile gibiyiz. Elbette zorlukları var ama birbirimize karşı olabildiğince arkadaşça çalışıyoruz. Herkesin gayreti ile buradayız. Tüm arkadaşlarımın farklı farklı hikâyesi var. Herkes ayakta durma çabası içerisinde. 50 yaşında bir ablamız sadece buradan aldığı maaşla bir ev geçindiriyor. İki çocuğuna da babalık yapmaya çalışıyor. Kısacası burada hepimizin farklı bir hayat mücadelesi var” diye konuştu.
Son olarak kadınlara cesaretli olmalarını öğütleyen Ulkat, “Ben bu yola girerken saklı girdim. Ailem riske atacak bir durumum olmadığı için karşı çıktı. Açarsın kapatırsın şöyle böyle derken aniden karar verip yola çıktım. Yola düşeni Allah yalnız bırakmıyor. Benim gibi düşünen kadınlar asla korkmasınlar” ifadelerini kullandı.


Eve başladığı pasta börek işine işveren olarak devam ediyor
Eve başladığı pasta börek işine işveren olarak devam ediyor
Eve başladığı pasta börek işine işveren olarak devam ediyor