Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme Belediyesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği, "Gaziantep Tanıtım Günleri” etkinliğinin galası Göreme Perili Ozanlar vadisinde gerçekleştirildi.

Düzenlenen gala yemeğine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Müslüm Yüksel, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ersan Erkut, İbrahim Yüzer, Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Gaziantep MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, Turizmciler ve davetliler katıldı.

Proğramın açılış konuşmasında Gaziantep'ten gelen konuklarını selamlayan Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, "Böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor olmanın ve kardeş şehrimiz Gaziantep'ten gelen değerli misafirlerimizi Kapadokya'nın başkenti Göreme'de ağırlıyor olmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep ile Göreme arasında kurulan bu gönül köprüsünün ilerleyen yıllarda da devam etmesini arzu ediyor,  hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'de "Sabahtan beridir ayaklarımız yere basmıyor. Anadolunun kalbinde, medeniyetin beşiğinde kardeşliğin şehrindeyiz, sizlerin aranızdayız ve bu güzel ev sahipliğinden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Size Lezzetin başkenti Gazi şehirden selamlarımızı getirdik. Hakikaten bu bölge çok önemli bir bölge. Daha evvel Bakanlığım ve çeşitli görevlerim nedeniylede bu bölgeye gelmiştim ama bu kez çok daha güzel gördüm. Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok büyük hedefimiz ve çok büyük hayallerimiz var. Birbirimize çok ihtiyacımız var. El ele vermeliyiz. Ancak birliktelikten alacağımız güçle daha güçlü ve daha güvenle yürüyebiliriz. İşte bu bağlamda sizlerle birlikte Anadolunun tüm değer ve güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmalıyız. Bir Paris'e 80 milyon turist geliyorsa Kapadokya bunun en az 10 katını hak ediyor.O yüzden Bir olacağız diri olacağız hep birlikte güçlü Türkiye olacağız. Bir kez daha bu ev sahipliğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Müslüm Yüksel'in konuşmalarının ardından konuşan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de; "Turizm cenneti Kapadokya’mızda, Gaziantepli misafirlerimizi ağırlamaktan; bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımımızdan şahsımız ve Nevşehir’imiz adına mutluluk duyduk.‬  Yine değerli konuklarımızın Nevşehir ve Kapadokya hakkında söyledikleri övgü dolu o güzel sözler bizleri ziyadesi ile mutlu etti ve onurlandırdı. Kapadokya Alan Yönetimi ile birlikte büyümeye, eşsiz güzelliklerimizi koruyarak geliştirmeye devam edeceğiz." dedi.

Açıkgöz'ün konuşmalarını izlemek için TIKLAYINIZ!

Gaziantep Valisi Davut Gül; " Öncelikle doğası, tarihi ve kültürü ile bizleri kucaklayan Nevşehir'in Göreme beldesinde sizlerle birlikte bulunuyor olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum. Mozaiğinden bakırına, yemenisinden kutnusuna, baklavasından binbir çeşit baharatına, ustasından çırağına kadar bütün zenginliği ile Kapadokya'nın kalbi Göreme'de tam bir Gaziantep Sokağı yaşıyoruz... Gaziantep Tanıtım Günleri etkinliği çerçevesinde bu kültür buluşmasının hem Gaziantep'imize hemde Göreme'mize hayırlı olmasın diliyorum" dedi.

Gala Yemeği programına katılan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, başta Gaziantep Valisi Davut Gül’ü, Gaziantep Milletvekillerini, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ve tüm katılımcıları Kapadokya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Göreme’de gerçekleştirilen “Gaziantep Tanıtım Günleri” etkinliklerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetleri Gala programı konuklarına ikram edilmesi ile son buldu.