Hafta sonunda gerçekleştirilen ve Kemal Ay’ın yeniden Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildiği genel kurulun ardından genel kurulda yapılan açıklamalar kamuoyunu meşgul etmeyi daha uzun süre sürdürecek gibi.

Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına aday olan Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün ilk kez kamuoyunun dikkatine sunduğu açıklamalarının ardından Kredi Kooperatifleri Genel Başkanının bizzat genel kurulda verdiği sözün yerine getirilip getirilmeyeceği, esnaf kredi kefalet kooperatifine ait düğün salonunun işletilmesi konusundaki süreçle ilgili müfettiş görevlendirilip görevlendirilmeyeceği merak konusu.

Önceki günkü açıklamalarıyla dikkat çeken Birlik Başkanı İsmail Ördü’ye yeniden o açıklamaları hatırlatılıp konuyu bir kez değerlendirilmesi istendi. Ancak Ördü, yargıya taşınması beklenen konuyla ilgili kendisinin yeniden bir değerlendirme yapmasının olumlu olmayacağını dile getirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Genel Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ün genel kurulda yüzlerce kooperatif ortağı önünde verdiği müfettiş göndereceğim araştıracağız açıklamalarının ardından şimdi kamuoyu bu araştırmanın sonuçlarının ortaya konulmasını bekliyor.