İstanbul'da yaşayan 36 Yaşındaki Nevşehirli Kahraman Gurbetçimiz Ersoy Kabaktepe, 15 Temmuz Darbe girişimi anında yaşadıklarını ilk kez www.fibhaber.com a açıkladı.

16 Yaşında iken, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasından kader meleğinin kanatlarında ekmek kapısı için gittiği İstanbul'a yerleşerek, 20 yıldır İstanbul da yaşamını sürdüren 36 yaşındaki Nevşehirli vatansever gurbetçimiz Ersoy Kabaktepe, Ümraniye'de ki özel bir şirkette bölüm sorumlusu olarak çalışıyordu. Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe, Evli ve üç çocuk babası.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Saat : 01.00 sularında Boğaziçi köprüsünde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) darbeci askerlerce hain saldırıda açılan ateş sonrası göğsünden vurularak Gazi olan Nevşehirli Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe , Ümraniye Araştırma hastanesinde geçirdiği iki ağır ameliyat sonrası taburcu olarak evinde tedavi altına alındı. Gazimizin şuan sağlık durumu iyi.


15 Temmuz Darbe girişiminde, Boğaziçi köprüsünde açılan ateş sonrası Gazi olan Nevşehirli Ersoy Kabaktepe, yaşadığı o anları ilk kez FİB Haber Merkezimize konuştu.

Nevşehirli Gazimiz Ersoy Kabaktepe: "Evlatlarım Babasız Kalsın, Ama Vatansız Kalmasınlar!"

FETÖ'cü askerler tarafından 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini Şehitler Köprüsü'nde yaşayan ve darbeci askerlere karşı koyan Nevşehirli Ersoy Kabaktepe, yaşadıklarını hemşehrileriyle paylaştı.

FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe ile Telefonla görüşerek 15 Temmuz Darbe Girişiminde yaşadıklarını o anları şöyle anlattı. 


FETÖ'cü hainlerce kurgulanan Darbe girişimine karşı Önce Vatan! diyerek tanklara silahlara bombalara aldırmadan dik duruş ve direnişleriyle adeta ikinci Kurtuluş savaşına imza atan kahraman vatandaşlarımız canları pahasına demokrasi mücadelesi verdi. İşte o kahraman isimler arasında birde Nevşehirli Gazimiz Ersoy Kabaktepe'de yer alarak, Demokrasi tarihine geçen demokrasi kahramanı olarak destan yazdılar.

Tarih: 15 Temmuz 2016 - Cuma 

Nevşehirli Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe, Allah bir daha vatanımıza milletimize bu acıları bir daha yaşatmasın diyerek başlıyor sözlerine..

O gün akşam iş'ten Ümraniye'deki evime gelmiş pijamalarımı giyerek eşimle birlikte televizyon izliyordum. O saatte Çocuklar uyumuşlardı.
 
Darbe kalkışma anını ilk olarak televizyondan öğrendim. Ekranlarda Boğaziçi köprüsü, havalimanı ve tankları gösteriyordu.  Başbakanımızın Darbe Kalkışması şeklindeki açıklmasını alt yazıda gördüm. O sırada beynimden vurulmuşa döndüm


Bu kadar huzurlu, herşeyin güzel gittiği ülkemde böyle bir kalkışma neden nasıl olurdu? Kimdi bu hainler ? Artık öyle oldumki sanki başımı iki taşın altına koyup eziyorlar Kendimi çok kötü hissettim. İşte tam o anda Televizyondan Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cep telefonuyla ekranlara yaptığı açıklamasında herkesi sokaklara, havalimanına, köprüye, meydana davet etmesiyle birlikte artık bir dakika bile evde duramazdım. O an ne 3 çocuğum ne eşim ne ailem hiçbiri aklıma gelmedi. Tek düşüncem Vatandı, Bayraktı, Devletti Aziz milletimizdi.

Üzerimde eşofmanım vardı. Hemen pantolon ve tşörtümü giyip sokağa çıkıp, motorsikletime binerek Ümraniye'de ki evimden E 5 e doğru gittim. 

Bizde bayağı kalabalıklaşmıştık, bir taraftan sloganlar atıyoruz, diğer taraftan askerleri ikna etmeye çalışıyorduk: Bizleremi silah sıkacaksınız, şuan karşınızda anneniz babanız kardeşiniz olabilir, ailenizemi silah atacaksınız diyerek kışlalalrına geri dönmelerini istedik.  Hiçbir cevap ve tepki vermeden oturuyorlardı. O an Özel hareket polisleri gelmiş o vatan haini pelsinvanya askerlerini teslim almıştı. 


Burada artık işimiz kalmamıştı, Orada bir araya geldiğimiz kalabalık bir grupla birlikte, Boğaziçi köprüsünde halkın üzerine ateş atıyorlarmış haydi oraya gidip tanklara el koyup, oradakileri teslim alalım dedik.

Motorsikletime binerek gişeler mevkisine yaklaşıp emniyet şeridinden karşı yaya kaldırıma geçtiğimde ateş sesleri geldi . Bu esnada çok sayıda yaralı ve şehitlerimiz vardı.

Ambulansların girmesine bir grup pelsinvanya askerleri izin vermeyince, Onları teker teker kucaklayarak özel sivil araçlarla taşımaya çalıştık.

O an şahit olduğum ve beni çok etkileyen hayatım boyunca gözümün önünden gitmeyecek bir olaya şahit oldum. Hemen köprünün o bölümünde Başından vurulmuş bir vatandaşımız yerde yatıyordu .

Yüzünde öyle bir tebessüm vardıki, yüzü gülüyordu adeta, insanı ölüme imrendirecek bir andı gördüğüm manzara.

O esnada bir kaç dakikalığına da olsa ateş kesilmişti ,Yeniden Türk bayrağı açılmıştı tekbir getirip asker kışlaya vatan bölünmez derken bir defa daha üzerimize ateş açıldı. Bir yaralının yanına gittim bacağından vurulmuştu yanına gittim çok duygulandım ben iyiyim yanımdaki arkadaş daha ağır deyip ona yönlendirdi.


Göğsünden yaralanmıştı vatandaşımız Onu oradaki araca bindirdik yerdeki büyük bayrağı bu kez biz alarak taşımaya başladık. Artık en ön saflardaydık bizden başka kimse yoktu önümüzde. Aramızdaki Mesafe iyice yakınlaşmıştı Askerleri ikna etmeye çalıştık. Artık gözümüz hiçbirşey görmüyordu. Şehit olacağımızı yaralanacağımızı biliyor ve çoktan razıydık buna.

Karşıdan G 3 ile ateş açıldı, Mermi önce yanımdaki arkadaşı vurdu kucağıma düştü. O an bacaklarımın arasına alarak sarıldığım sırada, bende bir acı, vücudumda sıcaklık hissettim ve baktım ki üzerimde kan var. Göğsümden Vurulduğumu anladım. Hemen göğsüme elimi bastım.  Bir taraftan kelimeyi şehadet getirdim bir taraftanda bildiğim tüm sure ve dualar okudum. O an sadece Tek şey aklımda idi. O da vatanım...

Yerde uzanmıştım kucağımda o hainlerce vurulmuş durumu ağır olan bir kişi yatıyordu. O sırada sağımdan solumdan yanımdan sürekli mermiler geçiyordu.Tam o sırada vurulduğumu gören vatandaşlarımız tarafından beni sivil araca bindirerek hastaneye götürdüler, yanıma bir kişi daha bindirdiler onun durumu daha ağırdı birisi başımı tuttu sakin ol telaş etme yaran ağır değil kurtulacaksın diye moral verdiler sonra hastaneye yakın yerde ambulansa verdiler sonra Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesinde ameliyata aldılar. Sonrasını pek hatırlamıyorum gözümü açtığımda darbe oldumu biz başardık mı diye sormuşum doktora... Doktor beyde çok şükür Darbe girşimi başarısız oldu başardınız diyerek müjdeyi verdi.

Hainlerin G3 le vurdukları Nevşehirli Gazimiz Ersoy Kabaktepe; Mermi göğsünden kalbinin dört parmak altından girip, çıkmamış orada kalmış. Doktorlar mermi direk sana gelmemiş, önce başkasından girip sonra sana girmiş dediler.

Ümraniye Araştırma hastanesinde hemen ameliyata alınan Gazimiz, sonra ikinci bir operasyonla göğsündeki mermi çıkartılmış.6 Gün hastanede yatan Gazimiz Ersoy Kabaktepe; "Allah razı olsun Devlet büyüklerimizden, hastanede bizi hiç yalnız bırakmadılar" dedi.


Nevşehirli Demokrasi Gazisi: " Önce Vatan ! " dedi

İşte Nevşehirli Gamizimiz Ersoy Kabaktepe'nin www.fibhaber. com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'ya yaptığı o açıklamadan sizler için seçtiklerimiz;

15 Temmuz darbe girişiminde yaralanarak Demokrasi Gazisi olan vatandaşımız yaptığı açıklamada Vatan elden gittikten sonra can olsa ne olur, olmasa ne olur. Bugün darbe girişimi olsa yine meydanlara inerim." dedi.

Hiç önemli değil, yine olsa yine vatanımız için canımızı veririz, millet olarak yine elimizden geleni yaparız" ifadelerini kullandı

Hastanede 6 gün kalıp iki ameliyat oldum. Biz Vatanımız , Bayrağımız, Ezanımız, Milletimiz , Devletimiz  için yaşıyoruz, Allah göstermesin ama bugün böyle hain bir girişim olsa yine giderim.Hiç pişman değilim çok gururluyum.

7 Ağustos'taki Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingine bende gitmek istiyorum dedim ama, Doktorlarım izizn vermediler sağlık durumumun şuan için uygun olmadığını söyledi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Öleceksek adam gibi ölelim vatan bayrak olmadıktan sonra, çocuğumun yanında babası olsa ne olur olmasa ne olur. Bırakın evlatlarımız Babasız kalsınlarda yeterki vatansız kalmasınlar..

16 yaşında gurbete geldim. 20 yıldır İstanbul da yaşıyorum ama memleketimi hiç bir zaman ihmal etmedim. Yazıhüyük kasabama sürekli olarak sılai rahim için ziyaret ediyorum. Eşimde Nevşehirli.
Çocuklarım ben evden çıkarken uyuyorlardı. Eşim benim en büyük destekçim oldu. Darbe girişimini İlk duyduğumuz an tv izlerken çok üzgündük.
Üzerimize Mermi yağıyor, öleceğimizi biliyoruz, ama çok şükür bir adım dahi geri atmadık. 
Yaralı birinin yanına gidiyoruz, yardım kabul etmiyor:  Ben iyim, Bak şu yanımdakinin durumu ağır diyen Milletimizin Dayanışmasını gördüm...
Bir kez daha anladım ki, Bu Millette böyle Vatan, bayrak , devlet sevgisi olduğu sürece bizi birbirimize asla düşüremeyecekler. 15 Temmuz tarihinde yaşananları Tüm Dünya görsün öğrensin ve bilsinler ki cennet vatanım Türkiyem'de , Vatanıma, Bayrağıma, Devletime ve Milletime karşı yapılacak her türlü içerde ve dışardaki hainlikler karşısında mutlaka bizleri bulacaklardır. Çünkü bizim için bu değerler yaşama sebebimiz namusumuzdur. 

Köprü üzerinde hainlerin kurşunları karşısında Biri yıkılıyordu, arkadan biz geliyorduk öyleki arkadan hiç azalma yoktu.


TEŞEKKÜR ETTİ.

15 Temmuz Darbe girişiminde "Demokrasi gazisi" olan Nevşehirli "Ersoy Kabaktepe"nin isminin, Belediye Meclis kararıyla Yazıhüyük Kasabası Polatkan Mahallesindeki Evlerinin Bulunduğu Caddeye Verildiğini hatırlatıyoruz. Çok onur ve gurur duyuyorum.Kim olsa aynı şeyi yapardı. Allah vatanımıza milletimize devletimize zeval vermesin. Belediye Başkanımız Cengiz Çavdar'a, Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. En kısa sürede geleceğim işallah. Bu vesile ile Tüm Nevşehirli hemşehrilerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum dedi.


15 Temmuz Darbe girişiminin canlı şahitlerinden ve o gün Boğaziçi köprüsünde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) darbeci askerlerce hain saldırıda açılan ateş sonrası göğsünden vurularak Gazi olan Nevşehirli Demokrasi Gazimiz Ersoy Kabaktepe , yaşadığı o anları ilk kez FİB Haber Merkezimize açıkladı.