Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Erol Mutlu, ülkenin selameti için acilen sivil bir anayasa ve Başkanlık sisteminin ülkemizde uygulamaya geçirilmesini istediklerini dile getirdi.
Mutlu, “Ülkemiz sancılı bir dönemden geçiyor. Bu sancılı süreci aşmak için Türkiye de sivil anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var. Mahkeme de bir boşanma davası için 6 ay gün veriliyor. Gözaltı ve tutuklama süreleri sık sık eleştiriliyor ve gündeme geliyor. Ülkemizin bu sıkıntıları geride bırakması için sivil bir anayasaya acilen ihtiyaç duyulmakta. Öte yandan Başkanlık sistemine de geçilmesi zorunluluk haline gelmiştir. Hükümetlerin dönem dönem Cumhurbaşkanı ile Vekillerin kimi zaman hükümetle anlaşmazlığa düştüğünü görüyoruz. Bu anlaşmazlıklardan zarar gören yine ülkemiz ne yazık ki. Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği olarak ülkemizde artık Başkanlık sisteminin fiilen uygulanmasını destekliyor ve istiyoruz. Aslında fiilen şu an da başkanlık sistemi devrede. Bir anayasa teklifi vermeye kalkıldığında da yürütülen prosedür den bu sistemin işlediğini görmek mümkün. Halkımızın başkanlık sistemine destek vermesini bekliyoruz” dedi.
Toplantıda konuşan Dernek Başkan Yardımcısı M. Sami Kemikkıran’da, “Türkiye’miz büyük bir sorunlar yumağı içerisinde. Ülkemizin büyümesini, gelişmesini istemeyen dış güçler var. Bunu beşikteki çocuk bile biliyor. Ülkemizin bekası için sivil anayasa ve Başkanlık sisteminin uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. 1982 darbe ürünü olan anayasanın yerine sivil anayasa yapılmasını istiyoruz. Bütün siyasi partilere sesleniyoruz, artık tüm siyasi hesaplar bir tarafa bırakılmalı” diye konuştu.