İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Öğretmen ve Öğrencileriyle Kültür Bilincini Geliştirme Vakfından gelen yaklaşık 40 kişilik grup kendilerine kardeş okul seçtikleri Nevşehir Göre kasabası, Göre Ortaokulu'na iadeyi ziyarette bulundular.

Yaklaşık bir ay önce İstanbul'da kendilerini  ziyaret eden Göre Ortaokulu Öğretmen ve öğrencileri bu defa İstanbul Saint Joseph Fransız Lİsesini Nevşehir'in Göre kasabasında ağırladılar.

İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Öğretmen ve Öğrencileriyle Kültür Bilincini Geliştirme Vakfından gelen yaklaşık 40 kişilik grup Kültür karıncaları projesi kapsamında Nevşehir'in Göre kasabasına kültür gezisi düzenlediler. İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri Gezi kapsamında yanlarında getirdikleri kitapları kardeş okulları Göre Ortaokuluna bağışlayarak burada Kütüphane kurdular. 

Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, Nevşehir Merkez Göre Ortaokulu Müdürü Levent Atik, Nevşehir Karoserciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş ve Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Ertaş Göre Ortaokulunu İstanbul'dan ziyarete gelen İstanbul Saint Joseph Fransız Lİsesi Öğretmen ve öğrencileriyle misafirlerini ağırladılar , ayrıca okula kurulan kütüphanenin açılışınıda birlikte yaptılar.

Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu konuklarını kasabalarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Topçu, Eğitim bizim en vazgeçilmez noktamız. Böylesi güzel bir projeyle birlikte iki farklı kültür paylaşımının öğrencilerimize büyük faydalar sağlayacağı düşüncesindeyim. Belediyemiz olarak bizde okulumuz , öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz dedi.


Göre Ortaokulunda düzenlenen Kütüphane açılışına katılan Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Ertaş İstanbuldan gelen heyetle görüşerek onlarla yakından ilgilenip hasbihal etti.

Okulumuzun , Öğrencilerimizin kısaca Eğitimin her zaman yanında olduklarını bundan böylede her zaman destekçisi olacaklarını belirten Ertaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehirli Hayırsever İş Adamı Musa Ertaş, İstanbul'dan gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan misafirlerimizi memleketimizde ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizzat söz veriyorum en kısa sürede bende İstanbul'da Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ziyaret edeceğim dedi.

Heyette gönüllü olarak görev alan Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı Koordünatörü Ozan Torun, FİB Haber Merkezimize yapmış olduğu açıklamasında, Vakfımız olarak başlattığımız Kültür karıncaları projesi ile İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi , Vakfımız ve Göre Ortaokulu olarak bu üç kurum arasında kurduğumuz gönül köprüsüyle “öğrenci merkezli, gezerek, görerek, hissederek, algılayarak öğrenme” yöntemi uygulanmaktadır. Bu bağlamda İstanbul-Nevşehir arası kurulan bu kültürel gezimizin öğrencilerimize kültürel varlıklarımızın korunması ve tanıtılması bağlamında büyük önem arz etmektedir. Daha önce sene başında Göre Ortaokulundan İstanbul'a gelen öğretmen ve öğrenci grubuna İstanbul'un tarihi mekanlarını tanıtmış ve onları misafir etmiştik. Bugünde 3 günlük İadeyi ziyaretle birlikte Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinin tarihi mekanları gezildi. Burada bizlere ev sahipliği yapan Göre Ortaokulu Müdürü Levent Atik , Öğretmen ve öğrencileriyle Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu'ya İş Adamı Musa Ertaş'a ve muhtarımıza tüm ekibimiz adına teşekkür ediyorum dedi.

Göre Ortaokulu Müdürü Levent Atik'te açıklamasında, Öncelikle daha önceki ziyaretimizde Bizleri İstanbul'da en güzel şekilde misafir eden İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Öğretmen ve Öğrencileriyle Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı heyetine teşekkür etmek istiyorum.  

Kültür Karıncaları projesinin devamında bugün değerli misafirleri kasabamız ve okulumuzda ağırlıyoruz.Kültürel değişim ve paylaşım ile kurduğumuz bu gönül köprüsünün ilk meyvası olarak  İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin bağışladıkları kitaplarla okulumuza kütüphane kurmuş bulunuyoruz. Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Ayrıca Gerek okulumuz gerekse eğitim anlamında öğrencilerimize her türlü maddi manevi destekleriyle bu projenin yaşama geçmesinde emeklerini esirgemeyen Gönül büyüğümüz değerli İş Adamımız Sayın Musa Ertaş'a, Göre Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Topçu'ya ve Genç iş adamlarımız Mustafa Ertaş ve Vedat Ramazan Korkmaz beylerede teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyorumki yarınımız çocuklarımızın bu kültürel geziler kapsamında ufukları genişleyecek kendilerine olan güvenleri artacak ve yeni dostluklar kuracaklar. Yine Kültür karıncaları projesi ile ülkemiz ve  bölgemizdeki zengin coğrafyada bulunan kültürel varlıklarımızı tanıyacaklar ve koruyacaklar "dedi.

İstanbul'dan gelen 40 kişilik gruba yöresel lezzetlerimiz ikram edildi. Ve UNESCO tarafından Dünya kültür miras listesinde yer alan Kapadokya'nın eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerini görmek için gezi düzenlendi.

İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından Göre ortaokulunda kurulan kütüphaneye kitap bağışı yapılarak,burada Göre Ortaokulu öğrencilerine kütüphanecilik eğitimi verildi.

İstanbul Saint Joseph öğrencileri ile Göre Ortaokulu öğrencileri Kültür Karıncaları projesi kapsamında kaynaşarak ve birbirlerini tanımaları sağlanarak farklı kültürleri öğrendiler.