Nevşehir’e bağlı Avanos İlçesi Göynük köyü modern bağcılık ile Yıllık  8000 bin ton Siyah ve Beyaz üzüm üretmenin haklı gururunu yaşıyor.

Göynük Köyünde Yapılan Bağ Bozumu ve Üzüm Festivaline Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER, Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖZGÜN, TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK,  Avanos İl Genel Meclis Üyeleri  Şaban TOPUZ,  Fatma Baba PARMAKSIZ, Avanos İlçe Jandarma Bl. Kom V. Ali İhsan ÖZDİKER, Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal ÇELİK,  Avanos Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Kenan SARITAŞ ve Vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.

Proğram  Şehitlerimiz için saygı duruşu ve istiklal Marşımızın Okunması ile başladı.

Göynük Köy Muhtarı Ihsan ERON açılış  Konuşmasında; Köyümüzde yetiştirilen üzümleri tanıtmak köy ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu festivali düzenledik.Bölgemizde Göynük Köyü Modern Bağcılıkta önderlik etmekte olup bunun sonucunda Devletimize katkıda bulunuyoruz Siyah ve Beya üzüm olarak  yıllık 8000 ton üzüm yetiştiriyoruz. Köyümüz geçimini üzüm yetiştiriciliği ile sağlamaktadır. Bu festivali gerçekleştirirken Ülkemizin geçirmiş olduğu hassas dönemin farkındayız  Devlet ve Millet İşbirliği ile Allah’a şükürler olsun bütün kötü niyet ve teşebbüsler bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile Vatan için Canlarını kaybetmiş Şehitlerimiz için Allah’tan Rahmet diler, Gazilerimizede Allah’tan Acil Şifalar dilerim. Dedi.

Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN Yaptığı konuşmada ;   Köyler  çapında bir festival  düzenlemesi belkide  bir ilk olacak Köy Muhtarımızın  Üstün gayretiyle düzenlenen bu  bağ bozumu şenliğinin köyümüze ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER yaptığı konuşmada;

Muhtarıma Teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarıyla Köyde böyle bir organizasyon yok İlk kez  köyler arasında Göynük’te hemde köyler arasında    Böyle bir organizasyon  yaptı. Aslında  bana göre bu organizasyonun temel anlamı şu   Hemen yanımızda iki tane Albayrağımız var   onu kanımızla sulamaya devam ediyoruz,  En son  15 Temmuzda suladık, Dün suladık, belki yarında sulayacağız  ve yanında Reis var Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN var Onun Reisliğinde  şunu diyoruz  bu festivali yaparak   ‘’ Hiç Kimse Heveslenmesin, Kimse Bizi Bölmeye ne Terör adıyla, ne paralel Devlet adıyla  ne Alevi Sünni adıyla  ne 28 Şubat ta olduğu gibi  yok Şeriatci İslamcı, Laik, adıyla ne sağcı ne solcu adıyla bizi bölemeyecekler.  Biz daha çok Çalışmaya devam edeceğiz. Daha çok Üzüm üretmeye Devam edeceğiz.  O yüzden bence  bu yönüyle bu zamanlama itibariyle  çok anlamlı bir organizasyon.  Teşekkür ediyorum

Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ  Yaptığıkonuşmada;

Bugün bizi bir araya getiren Başta Muhtarımız olmak üzere Emeği Gecen Her kese Teşekkür ediyorum.  Birliğimizi Beraberliğimizi artıracak bu Tür Organizasyonlar adı gibi birde değilde  geleneksel hale gelir   İnşaallah Devlet olarak bizde her zaman destek olmaya hazırız. Bu organizasyonla üzümünüzü, Ürününüzü daha iyi tanıtırsınız  daha iyi Pazar fırsatları doğar İnşaallah.
 

 
  1. Bağbozumu ve Üzüm festivalinde Kapadokya’nın en güzel sofralık üzümlerinin yetiştirildiği köyde  TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat ASİLTÜRK Başkanlığındaki Seçici heyet tarafınan Lezzet, Salkım Büyüklüğü, Tane İriliği, ve görüntüsüne göre yapılan Derecelendirme sonucu    Harun ÖCAL 1.  Kemal BİLGİÇ 2., Muhammet ÖZDEMİR 3. Oldu.  Dereceye giren üreticiler Altın ile ödüllendirildiler Üreticlerin Ödüllerini  Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, Nevşehir Milletvekili Ebubekir GİZLİGİDER ve Avanos Kaymakamı Mustafa ELDİVAN tarafından verildi.  Köy Kadınları Tarafından Kazanlarda pişirilen Bulgur Pilavı ve Pekmez  konuklara İkram edilirken  Akşam ise TRT Sanatçıları muhteşem bir performansla  festivale ayrı bir renk kattılar.