Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde Kızılırmak nehrine yasalara aykırı şekilde elektrik verilerek balık avlanmasına tepkiler büyüyor...

Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Kızılırmak nehri üzerinde kimliği belirsiz şahıslarca hazırlanan düzenekle elektrik verilmesi sonucu yüzlerce balık telef oldu. Yöre sakinleri, elektrik verilmesi nedeniyle sadece balıkların değil suda yaşayan diğer canlıların da öldüğünü söyledi.

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz şahıslar, balık avlamak amacıyla Gülşehir'de Kızılırmak nehrine elektrik verdi. Elektrik verilmesi nedeniyle ırmakta yaşayan çok sayıda balık telef oldu. Korkunç görüntü sonrası yöre sakinleri duruma tepki göstererek sorumluların bulunarak cezalandırılmasını istedi.

Başkan Çiftçi'den, elektrikle balık avına büyük tepki geldi

Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci konu hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, yasalara aykırı şekilde ırmağa elektrik verme yöntemiyle avlananlara büyük tepki gösterdi.

Başkan Çiftçi, açıklamasında; "Irmaga elektrik vererek bu katliamı yapanlara gerekeni yapacağız. Lütfen sizlerde görürseniz bize ve Jandarmaya bildirin." sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Türker: Bu yapılan vahşettir...

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Kızılırmak bu şehrin geçmişidir, mirasıdır, türküsüdür. İçindeki canlılar da Allah'ın emanetidir. Avlanmanın da yasal çerçevede bir adabı vardır. Lakin bu yapılan bir vahşettir, cinayettir, rezalettir. Derhal önlemler artırılmalı ve bu can yakan hadise tekrar etmemelidir." ifadelerinde bulundu...