Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin düzenlediği kalleş hava saldırısında şehit düşen Mehmetçikler için Gülşehirliler sabah namazında Çayır Mahallesi ve Çalışanlar Mahallesinde bir araya geldi. 

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftci'nin de katılımıyla yaşlısından gencine yöneticisinden işçisine kadar her yaş ve kesimden onlarca Gülşehirli sabah namazı öncesi şehitler için buluştu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla gelen ilçe halkı ile birlikte kılınan sabah namazının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. 

Aynı gün Çayır Mahallesi Çayır Camii hatibi Turhan Aydın ve Çalışanlar Mahallesi Yeni Camii hatibi Osman Gökdemir, tarafından dualar edildi. İdlib şehitleri ve tüm şehitler için  eller semaya açıldı. Yapılan dualara hip birlikte amin denildi. 

Programın ardından Gülşehir Hizmet Kebap işletmecisi Cavit Sert tarafından cami çıkışında vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.

Program sonrası değerlendirmede bulunan Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Türkiye'nin  bölünmez bütünlüğünü korumak gayesiyle cephede bulunan Mehmetçik ve şehitler için dua ettiklerini belirterek, "gelen acı haberlerle yürekleri dağlanan anne, baba, eş ve evlatlara sabr-ı cemil ihsan eyle diye Rabbimize dua ediyoruz. Bu vesileyle de tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralı askerlerimize de şifalar diliyoruz.” dedi.