Nevşehir 'in Gülşehir İlçesine bağlı Yüksekli Köyünde Ağaç Dikme Seferberliği başlatıldı. Yüksekli Köyü muhtarı Mahmut Özcan, önderliğinde köyde başlatılan ağaçlandırma çalışmaları sayesinde köylü vatandaşların işbirliğiyle bin adet fidan toprakla buluştu.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Yüksekli köyümüzde tüm halkın katılımıyla bugün 1000 adet akasya, K. Çam, ıhlamur, iğde vb. türler ile dikim yapıldı.

Yüksekli köyü muhtarı Mahmut Özcan, başlattığı kampanya kapsamında bugün Cuma namazının ardından 1000 adet çeşitli türlerde fidan dikimi yapıldı. Köyden çok sayıda vatandaşın katıldığı proğramda fidanlar topraklarla buluşurken, dualar yapılıp vatandaşlara sucuk ekmek ikram edildi. Burada amacımız herkesin bir dikili ağacı olsun istiyoruz. Başta Orman İşletme Müdürümüz Aykut Satırlı beye, ekibine, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Yavuzer ile katılım sağlayan köy ahaline ve herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yüksekli Köylüler ise, asıl zorluğun şimdi başladığını, ve bu fidanların yetiştirilmesi için her türlü çabayı göstermeye de hazır olduklarını belirttiler.