Nevşehir’de 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Hayvan Kasabası’nda düzenlenecek olan törenle kutlanacak. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte Türkiye’de sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği en modern tesislerden biri haline dönüştürülen Hayvan Kasabası’ndaki törene tüm hayvanseverler davetli.

“Hayvanları Koruma Günü” 4 Ekim 2020 Pazar günü Nevşehir Belediyesi öncülüğünde Kapadokya İl Özel İdareler ve Belediyeler Birliği tarafından Nevşehir’e kazandırılan Hayvan Kasabası’nda kutlanacak.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi arkasındaki Katı Atık Tesisi yanında, yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanda bulunan merkezde gerçekleştirilecek olan törene Nevşehir protokolünün yanı sıra vatandaşlar katılacak.

Hayvansever tüm ailelerin çocukları ile birlikte davet edildikleri törende katılımcılar 5 yıldızlı modern tesis içerisinde Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan yeni düzenlemeleri gözlemleyerek çeşitli türdeki sokak hayvanları ile vakit geçirecek.

Kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, hayvan hastanesi, eczane,  karantina binası, ameliyathane, otopark, morg, ilk kabul binası, idari bina, sosyal tesis, poliklinik, kedi-köpek evleri ve serbest gezi alanlarının yer aldığını tesiste yapılacak olan tören saat 12.30’da başlayacak.