TBMM Anayasa komisyonunda halen görüşmeleri sürdürülen ve zaman zamanda kavga görüntülerinin ekrana yansıdığı anayasa değişikliği hususunda CHP İl Başkanı Kamil Gülmez bir iddiayı da gündeme getirdi.

AK Partinin söz konusu anayasa değişikliği hususunda özellikle birkaç madde üzerinde HDP’nin de desteğini alabilmek için girişimlerde bulunduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Gülmez’e göre, HDP’den bir destek alınması durumunda MHP’nin anayasa değişikliğinde fire vermesi kaçınılmaz bir hal alabilir.

Gülmez, “AKP’li milletvekillerinin anayasa değişikliği hususunda daha konuyu görmeden imzayı koyduklarını gördük. Yani konunun metnini bile okumaya gerek duymadılar. Anayasanın geneli üzerindeki görüşmelerinde CHP’li vekillerimizin görüşleri engellendi. Biliyorsunuz sık sıkta kavgalar ortaya çıkıyor. Anayasa değişikliğinin nedenlerini, anayasanın neden değiştirilmeye çalışıldığını anlamış değiliz. Cumhurbaşkanının gündeme getirdiği her anayasa değişikliğini hiç reddetmeden kabul ettiler. Bunu tarafsız olarak baktığınızda da görmeniz mümkün. 2011 yılındaki referandumla birlikte yargıyı siyasallaştırdılar. Yargı ellerinde. İstedikleri yasayı çıkarabiliyorlar. Öte yandan ülkemizde ne yazık ki basında iktidarın elinde. Türkiye’deki birkaç basın yayın organı hariç tamamı iktidarın yayın organı niteliğinde. Halkımız üzerinde büyük bir siyasi baskı var. Kimse AKP’nin aleyhinde bir düşüncesini de dile getiremiyor. Biz bundan sonraki değişecek anayasayla bu ülkenin nereye gideceğini bilemiyoruz. Cumhurbaşkanının yetkilerine baktığımızda Suriye’deki sistemin ülkemize getirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Biz bütün yetkilerin bir kişinin elinde olmasına karşıyız. Ben Cumhurbaşkanının istediği bir anayasanın meclisten çıkacağını düşünmüyorum. Bu işin mecliste çözüleceğine eminim. Anayasa değişikliği konusunda AKP’nin bazı maddelerde HDP’den destek alacağı belirtiliyor. Üstelik MHP’den bazı firelerin verilebileceği belirtiliyor. İşin içerisinde HDP girdiğinde ise MHP’nin böyle bir anayasa değişikliğine sıcak bakmayacağı ve destek vermeyeceğini de düşünüyorum. Bize hep HDP’yi destekliyor dediler. Biz hiçbir zaman HDP’nin yanında olmadık. Bunlar Oslo’da, Silopi’de, İbrahim Tatlıses ile Şivan Perver’in konserinde sık sık sık bir araya geldiler. Beraber türküler söylediler. Bunu halkımız iyi değerlendiriyor. HDP ile AKP arasında anayasa değişikliği hususunda özellikle iki madde üzerinde bir görüşme olduğu söyleniyor” açıklamalarında bulundu.