16 Ağustos 2019 tarihli atama kararnamesi yayımlandı.  3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, 24. ve 26. Dönem AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider atandı.
 

Av. Ebubekir Gizligider kimdir?

24. ve 26. Dönem AK Parti Nevşehir Milletvekilliği görevinde bulunan Ebubekir Gizligider, 25 Şubat 1979 yılında Nevşehir’de dünyaya geldi. Babasının ismi Hüseyin, annesinin ismi Elmas’tır. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Ebubekir Gizligider, Serbest avukat olarak çalıştı. Nevşehir İnsan Haklarını Koruma Derneği ile Kapadokya Çevre ve Kalkınma Derneği Kurucu Üyesidir. 24. Dönemde Nevşehir Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği ile Bangladeş Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

İyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Almanca bilen Ebubekir Gizligider, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kararname:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ebubekir GİZLİGİDER atanmıştır.

15 Ağustos 2019

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI