Türkiye’nin ve Dünya’nın en aktif Müslüman sivil toplum kuruluşu olan İHH’nın Nevşehir Koordinatörlüğünde Ramazan ayı çalışmaları hummalı şekilde devam ediyor.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Nevşehir İnsani Yardım Derneği, tarafından Nevşehir ili genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolileri, alışveriş çekleri dağıtılırken, çocuklara da hediye çekleri veriliyor.
Yoksul ailelerin ve mültecilerin ev eşyalarından, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarına kadar her türlü sorunlarında çözüm noktası haline gelen İHH, önceki gün Bayır Bucak Türkmenleri’ne de yeni bir yardım tırı gönderdi.
Suriye’ye savaşın başından beri toplamda 181 tır yardım gönderen Nevşehir İHH tarafından ilçelerde kurulan mobil standlarda vatandaşlara ve hayırsahiplerine bilgiler aktarılıyor.
Ramazan ayında yüzlerce mazlum ve mağdurun kapısını çalarak yardım elini uzatan Nevşehir İHH çeşitli etkinliklere de imza atıyor.
Nevşehirli yetim çocuklar, anneleri ve yakın akrabalarıyla birlikte ağırlandığı iftar programında animasyon gösterileriyle eğlenirken, vatandaşlar da Gülbahçe’de simit, ayran ve hurmadan oluşan iftar  sofrasında biraraya gelerek, hem mağdurların dertlerine ortak oldular, hem de ellerini semaya açıp hep bir ağızdan dua ettiler.
Nevşehir İHH, sadece ilimizde değil yurtdışına da uzanarak, hayırseverlerin bağışlarını farklı ülkelerdeki Müslümanlara da ulaştırıyor. Bu kapsamda Ramazan ayında dernek yönetim kurulu üyelerinden Hüseyin Çakır, İHH Genel Merkezi heyetiyle Nepal’e giderek, kıtanın uzak coğrafyasında İslam dinini yaşayan mağdur Müslümanlara yardım ulaştırdı.
Nevşehir’de kurulduğu günden beri Nevşehirli yetim ve yoksul aileler ile şehrimizdeki konuk mültecilerin dertlerine derman olan İHH Nevşehir Derneği, hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın yanı sıra şeffaf anlayış çerçevesinde hayırseverleri dağıtımlar konusunda çeşitli görseller sunarak bilgilendiriyor.
Nevşehir İHH’nın etkin çalışmaları Ramazan ayından sonra da, başta Nevşehir olmak üzere İslam coğrafyalarındaki mazlum Müslümanlara ulaştırılmaya devam edeceği belirtildi.