Nevşehir İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde beş kişilik gönüllü ekip, yerinde gözlem yapmak amacıyla İdlib kırsalına gitti.

Dernek yönetim kurulu üyesi Adem Biçer başkanlığındaki heyet, Rus ve Esed rejiminin devam eden bombardımanından canlarını kurtarmak amacıyla Suriye’nin kuzeyine göç ederek, soğuk kış şartlarında çadır ve açık alanlarda yaşam mücadelesi veren savaş mağdurlarını ziyaret etti.

Nevşehir’den giden yardımların dağıtım çalışmalarına da katılan heyet, açık alanlarda kalarak hayatta kalan mücadelesi veren mazlumlar için hayırseverlerce yaptırılan bims blok evlerin yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan İHH gönüllüleri, yaşanan insanlık dramına yakından şahitlik etti.

İdlib kırsalındaki mazlum Müslümanları ziyaret edenlerden Adem Biçer, yaptığı açıklamada, Acıgöl’deki öğrencilerin kahraman askerlerimiz için yazıp kendileri emanet ettikleri mektupları da askeri birliklere teslim ettiklerini belirtti. Eski okul binaları ve camilere sığınan yaşlı, kadın ve çocuklar birçok zorluk altında yaşamaya çalışıyor. Bims blok evlerin yapıldığı alanlarda da insanların gözünün içi gülüyor. En azından başlarını sokup çocuklarını ısıtabilecekleri bir yere kavuşuyorlar. Rabbim ümmete yardım eylesin” diye konuştu.