20 yılı aşkın süredir Nevşehir merkezli olarak yayın hayatına devam eden İlkadım Dergisi 338. sayısında 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine atfen “İzin Vermedik” manşetiyle çıktı.

“Bir Mekteptir” sloganı ve “Aylık Düşünce ve Kültür Dergisi” takdimiyle on yılları geride bırakan Nevşehir’imizin dergisinde başyazı “Yonttuklarına Tapanlar” başlığıyla merhum Zeki Soyak hocamızın oğlu Nureddin Soyak’a ait.

Kapak dosyasında ise 11 Eylül saldırıları, 12 Eylül 1980 darbesi ve yeni eğitim döneminin başlaması konuları var. Eylül sayısı kapağının bu konulardan oluşması, zikredilen başlıkların yıldönümlerinin Eylül ayına denk geliyor olması.

11 Eylül’de ABD’de meydana gelen saldırıların işlendiği yazı Süleyman Arslantaş’a ait. Yazının tam başlığı şu şekilde “11 Eylül Öncesi ve Sonrası İslam Coğrafyasındaki Gelişmeler Işığında Son Darbe Hamlesi”.

12 Eylül 1980’de yaşanan darbeyi de “Öncesi ve Sonrasıyla 12 Eylül 1980 Darbesi” başlığıyla M. Fehmi Reyhan kaleme almış.
Yeni eğitim döneminin başlaması vesilesiyle söylenmesi gerekenlerin izah edildiği “Yeni Bir Dönem, Yeni Bir Hedef, Eğitim Anlayışımızı Yeniden İnşa” başlıklı yazı ise Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Rüştü Yeşil imzalı.
Hicri takvim sebebiyle son yıllarda Eylül’de yaşanan Kurban Bayramı ise derginin köşelerinden olan Fıkıh bölümünde Mehmet Şentürk tarafından Kurban’da en çok merak edilen soruların cevaplandırılmasıyla işlenmiş.

Dergide; Hizmet Adabı, Kur’an İklimi, Hadis İklimi, Fıkıh, Tasavvuf, Cihad Dersleri, Eğitim, La Havle, Söz Meydanı, İmbik, İlkadım Kitaplığı gibi köşeler mevcut. Bu köşelerde ise Mehmet Şentürk, Cemil Usta, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Abdullah Gülcemal,  Nuri Ercan gibi birçok isim yer alıyor.

İlkadım Dergisi, yeni abonelerine ve aboneliğini yenileyenlere iki kitap birden hediye ediyor. Biri, merhum Zeki Soyak’ın en çok tercih edilen eserlerinden olan “Ölçüler Dengeler” adlı kitap, diğeri ise yine Zeki Soyak’a ait olan ve ilk kez yayınlanan “Hasret Şiirleri” isimli kitap.
***
Abonelik şartları, soru, görüş, tavsiye ve eleştirileriniz için irtibat telefonu: 0384 213 65 43
www.ilkadimdergisi.net