Çevresi Peribacaları ile kaplı Kapadokya bölgesinde bulunan nazar ve dilek ağaçları bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin yıllarca ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Kapadokya bölgesinde ki süs ağaçlarına dilek dilemek isteyenlerin bağladığı ip ve bez parçaları, alışılagelmiş bir görüntü. Ancak son günlerde bunların yerini tıbbi maske,  ıslak mendil, pet şişelerden çıkarılan etiketlerin alması, hem insan sağlığını tehdit ediyor hemde çirkin görüntülere sahne oluyor

Kapadokya'da dilek ağacı maske açtı...

Ordu ilimizin sosyal medya paylaşım sayfası (Ordu Sayfası/Özel) bugün sabah saatlerinde bir takipçisinin gönderdiği fotoğrafları yayımladı. Görüntüler Kapadokya bölgemizden ve açıkcası tüyler ürpetecek cinsten.

İşte o paylaşım ve o fotoğraflar;  Yorum Sizlerin...

Takipçimizden ; Kapadokya’da yıllardır dilek ağacı olarak kullanılan kurumuş ağaç yerli ve yabancı turistler tarafından ağza takılan maskeyle donatılmış. Görenleri şok eden ağaç, “Bu ağaçta virüs kaynıyordur” yorumlarına da sebep oluyor.

Kapadokya'da bulunan bu ağaçlara dilek dilemek için yıllardır bağlanan bez parçası ve iplerin yerine, son günlerde maske ve ıslak mendil asılması ise tepki çekti.

Bölgemizin sevilen turizmcilerinden Asım Durusu bugün kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurduğu olay gerçekten tüyler ürpertecek türden. Ordu sayfasından yaptığı alıntı ile fotoğrafları paylaşan Durusu tepkisini şu sözlerle dile getirdi; "Kapadokya’yı ziyarete gelenlerden yeni bir salgın türü.. Diyecek söz, edecek küfür bulamadım."

Bu dışarıdan gelen soytarıların işi...

UNESCO tarafından Dünya Kültür miras listesine yer alan ve binlerce kişinin ekmek yediği Kapadokya bölgemizde bu zamana kadar böyle bir şey ne görüldü ne işitildi.

Bakmalara kıyamadığımız, doğal ve tarihi güzelliklerine doyamadığımız, tüm dünyaya cömertçe sunarken maalesef Kapadokya bölgemize dışardan gelen duyarsız ve sorumsuz bir takım şahısların hangi sebeple kime neye hizmet ettiği belli olmayan bu çirkin görüntülerin en kısa zamanda temizlenmesini ve bu sorumsuzluğa imza atanların mutlaka kayda değer cezalara çarptırılmaları gerekiyor.  

Kaynak: Ordu Sayfası/Özel