Vatan Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay düzenlediği basın toplantısında İncirlik Üssü’nün Amerika Birleşik Devletlerine kapatılması gerektiğini dile getirdi.
Beraberindeki Partililerle birlikte Gülbahçe parkında basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi İl Başkanı Atalay, “Vatan Partisi Türkiye genelinde bütün örgütleriyle birlikte Adana İlimizde bulunan İncirlik  Hava Üssü’nün ABD uçaklarına kapatılmasını istemektedir. Bilindiği gibi ABD ve İsrail; Suriye’nin ve Irak’ın kuzeyi, Türkiye’nin de Güneydoğu sınırları üzerinde, sözde Kürdistan Özerk Bölgesi aldatmacası ile, ikinci bir İsrail Devleti kurmak istemektedir. Bu amaca ulaşmak için Güneydoğu sınırlarımız boyunca bir koridor açmaya başlamıştır. Açılan koridor ikinci İsrail Devleti’nin yaşama şansı için Doğu Akdeniz’e ulaşmasını sağlayacaktır. İsteklerinin gerçekleşmesi için de PKK ve Suriye uzantısı olan PYD’yi maşa olarak kullanmaktadır. Ancak TSK ve Polisimizle, 24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan Vatan Savunması Harekatımız Amerika Birleşik Devletleri’nin “Benim kara gücüm ” dediği PKK ve PYD’yi kendi hendeklerine gömmüş ve oyunu bozmuştur. Bu savaş devam etmektedir. 15 Temmuz 2016 günü de ABD’ nin Casusluk ve Terör Örgütü (FETÖ) ülkemize karşı darbe girişiminde bulunmuş, ancak başarılı olamamış, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ezilmişlerdir. Darbe girişimini ABD’nin, İncirlik Üssü’nden kalkan uçakları ile desteklediği de belgelenmiş bulunmaktadır. TSK’nin kararlı olarak Vatan Savaşı’nı kazanması ABD ve İsrail’i telaşlandırmakta ve daha da saldırgan duruma getirmektedir. Son günlerde ABD’nin tankları, Güneydoğu sınırlarımızda yönünü Türkiye’ye çevirmiş olup, PKK/PYD’ye açıktan ileri teknoloji içeren silah ve tanklar vererek desteklemektedir. İncirlik Üssü’nün bu günkü görevi;  ülkemizden kalkan uçaklarla ABD ve İsrail ‘in istediği koridoru gerçekleştirmeye hizmettir.  Ayrıca İncirlik Üssü komşularımıza karşı da bir tehdit ve saldırı üssüdür. Suriye, Irak ve İran’ın toprak bütünlüğü, Türkiye’mizin de toprak bütünlüğüdür. Irak ve Suriye’nin bölünerek kurmayı planladıkları kukla Kürt devleti birinci aşama olup, ikinci aşamanın ise Türkiye’nin bölünmesi olduğunu görüyor ve anlıyoruz.
Bu durumda Hükümet ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sesleniyoruz!
1-İncirlik Hava Üssü Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmektedir.
2-İncirlik Üssü ABD uçaklarına kapatılmalıdır!
3-İncirlik Üssü’nün denetimi ve yönetimi TSK’ne devredilmelidir!
4-İncirlik Üssü ABD’nin bütün unsurlarından temizlenmelidir!
5-Yakın komşularımız Suriye, Irak, İran ve Rusya ile bölücü ve yobaz Terör Örgütlerine karşı işbirliği, ortak siyaset ve dayanışma kurulmalı ve güçlendirilmelidir!
6- Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Bölücü Terör Örgütünü hendeklere gömüyor. Türkiye bu mücadeleden başarıyla çıkacaktır. Bunun için devletin ve milletin top yekün mücadelesi şarttır. Türkiye Bölücü Terör’e karşı mücadelede kesin sonuca ulaşacak kuvvete ve birikime sahiptir. Devlet, Vatan ve Millet bütünlüğü herhangi bir  sınıf, topluluk ve kişi çıkarının üstünde olup, bütün milletimizin meselesidir. Bu zorlu günlerde Milli Savunma Sanayimizin geliştirilmesi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bakımdan güçlendirilmesi için de Büyük Türk Milleti olarak üstümüze düşen her göreve hazırız” dedi.