Koronavirüsle mücadele kapsamında yurt dışından gelen vatandaşlarımızın karantina altına alınma işlemleri devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Irak’tan gelen 233 Türk mühendis ve işçi Nevşehir'deki öğrenci yurdunda karantinaya alındı.

Irak’ta çeşitli Türk firmalarında çalışan yaklaşık 233 Türk mühendis ve işçi özel uçakla Kayseri’ye oradan da otobüslerle Nevşehir’e getirildi. Türk vatandaşları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsünde bulunan Kapadokya Kız Öğrenci Yurdundan 2 hafta süreyle kontrol altında tutulacaklar.

Türkiye, büyük ve güçlü devlet olduğunu koronavirüs ile mücadele edilen bu günlerde hiçbir vatandaşını başka bir ülkede mağdur bırakmayarak bir kez daha ispat ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle tüm ülkeler adeta kriz yaşarken, Türkiye hem süreci iyi yönettiği için takdir topluyor hem de farklı ülkelerdeki Türkleri boynu bükük bırakmadığı için gururlandırıyor. Çin’den ABD’ye, Fransa’dan Güney Afrika’ya kadar birçok ülkeden isteyen vatandaşların özel uçaklarla Türkiye’ye getirilmesi talimatı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gönülleri fethetmeye devam ediyor.

Irak’ta çalışan Türk işçi ve mühendislerin başvurusunu değerlendiren Dışişleri Bakanlığı, THY uçağı ile çok sayıda vatandaşımızı ana vatana getirdi.

Nevşehir’deki öğrenci yurduna yerleştirilenler tedbiren 14 gün boyunca izolasyonda kalacaklar.