Konu hakkında bilgilendirme yapan NESİAD Başkanı Mustafa ERTAŞ, COVİD-19 Virüsün den olumsuz etkilenen Kobi ve esnaflarımıza finansman ihtiyaçlarını karşılaması ve çalışan çıkarmayı önlemek için Hazine ve Maliye Bakanlığı Tarafından İŞ'E DEVAM DESTEK kredisi başvuruları başlamıştır. Kamu bankalarımızın sağladığı bu destek bu zamanda işverenlerimiz için önemli bir katkı sağlayacaktır.

İşe Devam Kredi desteği en genel tanımı ile 3 kamu bankası olan Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından işletme sermayesi gereksinimleri için talepte bulunan firmalara verilmesi taahhüt edilen bir kredi paketidir.

Bahse konu pakete başvuru yapabilecek firmaların faaliyet gösterdikleri sektörler arasında ayrım yapılmamaktadır.

Kredinin toplam geri ödeme süresi en fazla 36 aydır.

İşe devam kredi desteği için yıllık faiz uygulaması % 7.50 olarak belirlenmiştir.

İşe devam kredi desteği geri ödeme programında ilk 6 aylık zaman zarfında anapara ve faiz ödemesi talep edilmemektedir.

İşe devam kredi desteğinden yararlanabilmek için bankalar tarafından öne sürülen tek şart, başvuru yapan firmanın Şubat 2020 tarihi itibariyle kendi bünyesinde kayıtlı bulunan çalışan sayısında azaltma yapmaması yani eleman istihdamına devam etmesidir.

ERTAŞ, “COVİD-19 konusunda Ekonomik anlamda atılan bu adımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’a Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a  teşekkür ediyorum.” Dedi.