Bu kültürün 18. Yüzyıldan önce Selçuklular tarafından yaşatıldığını ve sonrasında Osmanlı tarafından da canlı tutulmaya gayret sarf edildiğine vurgu yapan DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Civelek, “Ahilik kültürü bizlere yabancı değil.

Zira Yüzyıllar boyunca bu topraklarda bu kültür yaşatılmış. 11. Yüzyıldan bu yana Selçuklular, daha sonrasında ise Osmanlı tarafından Ahilik Kültürü canlı tutulmuş ve yaşatılmaya çalışılmış. O dönemlerde insanlar çocuklarının milli ve manevi değerlerine sahip çıkarak dürüst, sözünün eri, vefakar, cefakar, sebahatkar, kanaatkar, özü sözü bir sanat ve zanaat sahibi olmalarına yönelik çaba göstermişler. Peygamberimiz (s.a.v) bir hadisi şerifinde dürüst esnaf ahirette benimle birlikte bana komşudur. Rızkın onda dokuzu ticarette ve cesarettedir. Bizler dünya erdemli sanayici ve iş adamları derneği üyeleri olarak bu kültürün ilimizde yaşanmasına ve yaşatılmasına özen göstereceğiz.

Kapitalizmde mal bireyindir. Sosyalizm ve Komünizm de mal kurumundur. Ancak İslamiyet’te mal da mülkte Allah’ındır.  Bizler sadece bunun emanetçisiyiz. Bizlerin eli kar da iken gönlümüzde yarda olacak. Böyle bir toplumun oluşturulması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ne mutlu rızkın peşinde koşarken REZZAKI
(Rızkın sahibi) unutmayanlara.

Alış verişlerimizde, hal ve davranışlarımızda, doğruluktan, dürüstlükten, etik ve erdemli değerlere uyarak fakir ve fukaraları gözeterek ticaretimizi yapacağız.
Ahi Evran hazretlerinin yol gösterdiği gibi ticaretimizi yaparken her anımızda Allahtan gafil kalmadan, onun bizi duyup gördüğünü unutmadan alışverişlerimizde Allah rızasını, ahi evran hazretlerinin o günden bu güne ışık tuttuğu gibi  fakirin zekatını göz ardı etmeden işlerimizi yapacağız” dedi.