15 Temmuz’da  bir avuç vatan haininin gerçekleştirmek istediği darbe ayaklanmasına karşı tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de demokrasi nöbeti devam ediyor.

Bugünkü Demokrasi nöbetinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Nevşehir Belediyesi’nin   bazı meydan ve caddelerin isim değişikliğini yönündeki  çalışmasını  Diriliş Meydanını dolduran binlerce Nevşehir’liye oylattı.

DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, darbe kalkışması sırasında şehadet mertebesine ulaşan ve darbe kalkışmasının aziz Türk milleti lehine gerçekleşmesini sağladıktan sonra FETÖ Paralel Devlet Yapılanmasına mensup hainler tarafından Ankara   Gölbaşı’ndaki,  Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK)’nda şehit edilen  Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ‘un  İl Jandarma Komutanlığı ‘nın yanında bulunan Pelikan Caddesine,  Ürgüplü Özel Hareket Polisi Fevzi Başaran’ın Ürgüp Yolu ve  Avanoslu özel hareket polisi Demet Sezen’in isminin   Avanos  Yolu üzerindeki caddelere verilmesinin kararlaştırıldığını ve bu arada da Ziraat Bankası önünden başlayıp Yavuz Sultan Selim Han Köprülü Kavşağı’na kadar olan Kayseri Caddesi’nin isminin Milli İrade Caddesi, Borsa Kavşağı’ndan  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ne kadar olan Aksaray Caddesi’nin ismininde , Millet Caddesi olarak değiştirilmesini, meydanı dolduran binlerce vatandaşın oylamasına sundu. Yapılan oylamada vatandaşlar yapılan bu değişimi oy birliği ile onayladı.
Ünver, bu milletin birlik ve beraberliğinin devam ettiğini belirterek, bu birlikteliğin daha güçlü bir şekilde bundan sonra da kararlılık içerisinde süreceğini kaydetti ve vatandaşlara gösterdikleri duyarlı hareketten dolayı teşekkür etti.
Türk Telekom önü Diriliş Meydanı’nı tamamen dolduran binlerce Nevşehirli,ellerindeki Türk Bayrakları ile darbe kalkışmasını gerçekleştiren hainlere karşı  sloganlarla tepkilerini  ortaya koydular.
Nevşehir Belediyesi  Mehteran Takımının söylediği kahramanlık marşlarıyla coşan kalabalık vatandaş topluluğu zaman zaman da tekbir getirdi. Bu arada İstiklal Marşı’nı okuyan iki kız öğrenci de vatandaşlardan bol alkış aldı.
Nevşehir’de geçici sığınmacı olarak bulunan Afganistan ve Suriye uyruklu vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği demokrasi nöbetine geçtiğimiz güne oranla katılımın daha da fazla olduğu gözlendi.
Demokrasi nöbetinin açılışında konuşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Türkiye’nin hainane bir planla karşı karşıya kaldığını belirterek, Türk Milleti’nin şanlı direnişi ile bu planının bertaraf edildiğini aktardı.
İnce şöyle konuştu:  “ Demokrasiyi ve milli iradeyi sekteye uğratmaya çalışan şer güçler bir kez daha harekete geçti. Türkiye bugün demokrasi adına utanç verici bir kalkışma girişimine maruz kalmış, milli iradeye zarar verilmek istenmiştir. 15 Temmuz tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçmiştir. Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz!  Milletin parasıyla alınan silahlarla milletin Meclisi'ni hedef alanlar, silahını sivil insanlara yöneltenler, ülkesinin en stratejik noktalarını hedef alanlar bu milletin askeri olamaz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız” dedi.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü’de  önceki gün Kayseri’de bir arkadaşından dinlediği bir gelişmeyi aktardı. Suriyeli bir göçmenin Türk Milleti’nin darbeler karşısında takındığı onurlu tutumun tüm dünyaya örnek oluşturması gerektiğini ifade ederek “ Eğer biz Türk Milleti’nin gösterdiği cesareti Suriye’de gösterebilse idik,bugün kendi ülkemizde olacaktık. “dediğini aktardı.
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ve sanayici Mehmet Ali Öbekli’de bu milletin hiçbir şekilde darbeleri kabul etmeyeceğini belirterek, Cuma gününden beri bu kapsamda onurlu bir davranış ortaya koyduğunu ifade etti.
Demokrasi nöbetinin 3. Gününde konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir açıklama yaparak, TBMM’nin kabul etmesi halinde idam cezasını onaylayacağı yönünde bir açıklama yaptığını belirterek, idam cezasının bu tür hainler için uygulanması noktasında hayatının boyunca mücadele edeceğini belirtti. Gizligğider " Bunlar öylesine bir alçak ki, aziz milletin camisini, milletinin Meclisini bile bombalayacak kadar insanlıktan çıkmışlar. Elbette bunlara hak ettikleri cezalar mutlaka verilecek. Cenab-ı Allah’dan niyaz ediyorum ki bu katil ve canilerin asıldığını görmeden canımızı almasın. ”dedi. Gizligider sürdürülen soruşturmalar kapsamında Nevşehir’de 46 kamu görevlisinin görevden el çektirilerek haklarında işlemlerin başlatıldığına dikkat çekti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ de, bu millete darbe yapmak isteyenlerin kendilerini eski Türkiye’de hissederek hareket ettiklerini söyledi. Açıkgöz : “ Bu hainler kendilerinin eski Türkiye’de olduğunu tahmin ettiler. Bu halkın güçlü iradeye sahip olduğunu, vatanları için hiç çekinmeden canlarını feda edebileceklerini unuttular. Bunlar Cumhurbaşkanımız sayın Recep  Tayyip Erdoğan ve aziz milletimizin dik duruşunu unuttular. Biz son damlamıza kadar vatanımız için canımızı feda etmeye hazırız. 19 Temmuz’da gazi Meclisimizde yeniden toplanacağız. Bu dava ülke meselesidir, namus meselesidir, birlikte yaşama meselesidir,çocuklarımızın geleceği meselesidir.”dedi.
Daha sonra Demokrasi nöbetine katılan değişik partilerden belediye başkanları birlikte platforma çıkarak halkı selamladı. Tekbirler ve çalınan marşlar arasında birbirleriyle kucaklayan siyasilerin oluşturduğu bu  birlik ve beraberlik görüntüsü , demokrasi nöbetine katılan vatandaşlarca da bol bol alkışlandı.