Jandarma Teşkilatı’nın 177. kuruluş yıldönümü Nevşehir’de düzenlenen törenle kutlandı.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, belde belediye başkanları, askerler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’ın konuşmasıyla devam etti. Albay Metin Alkaya konuşmasında, “Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönünde ki hizmetleriyle ulusumuzun takdiriniz kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz” diye konuştu.
Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın konuşmasının ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın tarihçesi okunurken tören daha sonra ise Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi tarafından eğitimli köpeklerin gösterileri ile devam etti. Törende at ve köpeklerin gösterileri büyük beğeni kazanırken törene katılanlar at ve köpeklerin gösterilerini uzun süre alkışladılar.
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yıldönümü etkinlikleri tören geçişi ve Jandarma tarafından sergilenen kullanım araçlarının gezilmesi ile sona erdi.


Jandarma’nın Kuruluşunu 177. Yılı Kutlandı
Jandarma’nın Kuruluşunu 177. Yılı Kutlandı
Jandarma’nın Kuruluşunu 177. Yılı Kutlandı
Jandarma’nın Kuruluşunu 177. Yılı Kutlandı