Nevşehir Kapadokya bölgesinde turistler, Ağustos ayında yağan yağmur süprizi ile büyük şaşkınlık yaşadılar.

Nevşehir Kapadokya Bölgesine Ağustos ayı ortasında yağmur yağdı. Hava sıcaklığının gündüz 40 dereceye ulaştığı bölgede yağış etkili olurken Göreme ve Uçhisar beldesinde gezintiye çıkan tatilciler yağmura yakalanmaktan kurtulamadı.

Gündüz saat:14.00'de aniden bastıran yaz yağmuru ile etkili olan sel suları sokakları temizlerken turizmin kalbi Uçhisar ve Göreme Caddesi'nde gezintiye çıkan tatilciler ise yağmurdan ıslandı. Hafif şiddetli başlayan yağış, Kapadokya'da turistleri şaşkına çevirirken zaman zaman yağış şiddetini arttırdı. 

Yağmur yağışıyla birlikte sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan yerli yabancı turistler, otellerine dönmeden önce ıslandılar. Bazı turistlerde dafa fazla ıslanmamak için kendilerini en yakın dükkan içine attı. Özellikle güneşten korunmak için yanlarında şemsiye taşıyan uzakdoğudan gelen turistler bu kez şemsiylerini aslına uygun yağmurdan korunmak için kullandılar.

Hollandalı turist Meryy Giryn Kapadokya bölgesine 3 çocuğuyla doğal güzellikleri ve arkeolojik yerleri ziyarete geldiklerini ancak yağmurda ıslandıkları için otellerine geri dönmeye karar verdiklerini kaydetti. 

Bazı turistlerin yağmurda daha fazla ıslanmamak için peribacaları içerisine sığındığı gözlendi.

Etkili olan sağanak yağıştan bazı turistik eşya satışı yapan iş yerleride nasibini aldı.
 o anlar ise saniye saniye cep telefonlarına kaydedildi. Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!