Gülşehir Tuz Köy yakınlarında bulunan eski adıyla Nevşehir Havalimanı yeni adıyla Kapadokya Havalimanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından Ağustos ayı sonu itibariyle geçici olarak 6 aylığına bakıma alınacağı öne sürülüyor. Turizmciler de 6 ay gibi uzun bir sürede bakıma alınmasını kapatılmak olarak yorumladılar.
Turizm mevsimin başlamasıyla birlikte turizmde zaten düşüş var bir de Kapadokya Hava Limanının altı ay gibi süre bakıma alınması Kapadokya turizmine büyük bir darbe olur.
Eğer gerçekten de Kapadokya Hava Limanı bakıma alınacaksa Hava Limanı turizme kapatılmadan bu bakım yapılmalıdır.
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider daha önce yaptığı bir açıklamada, “Nevşehir Kapadokya-Antalya uçuşları, tatil ve kültür turizminin önemli durakları arasında köprü kuracak. Yalnızca Nevşehir için değil, Kayseri, Kırşehir, Aksaray ve Niğde'deki seyahat imkanlarını da vatandaşlar için daha konforlu bir seviyeye taşıyacak uçuşlar, yaz tarifesi boyunca haftanın 5 günü gerçekleşecek” diyerek yaz aylarında da hava limanında uçuş açısından devam edeceğini ifade etmişti.
Bin bir zorluklarla Nevşehir’e kazandırılan Hava Limanı için Nevşehir halkı ve turizmciler başta Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ve Sivil toplum kuruluşlarından desteklerini bekliyor.


Osman Aytekin