Kapadokya´da doğal görünümü korumak amacıyla çevre düzenlemesi için yerinde incelemeler yapıldı.
Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya´da yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği bölgelerde meydana gelen çarpık yapılaşmaya neden olan doğal görünümü bozan yapılara ilişkin çalışma başlatıldı.
Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan çalışmada, Ürgüp sınırları içerisinde bulunan Üç Güzeller, Milli Parklar Müdürlüğü yetkisinde olan Derbent Vadisi, Göreme Belediyesi sınırlarında kalan Esentepe mevkii ve Uçhisar Belediyesi sınırlarında olan Cevizlibağ´da meydana gelen çarpık yapılaşma kaldırılarak bu bölgelerde yeniden düzenleme yapılacak.
Nevşehir Valisi İlhami AKTAŞ, beraberinde belediye başkanları, KAPHİB Müdürü Levent AK,  Koruma Kurulu üyeleri ve ilgili daire müdürleriyle birlikte çarpık yapılaşmaları yerinde inceledi.
Vali AKTAŞ, bölgelerde yapılması planlanan projeler hakkında yetkililerden bilgi adlı.
İlk olarak Üç Güzeller bölgesini ziyaret eden AKTAŞ´a burada belediye başkanları tarafından, çarpık yapılaşmaya ilişkin bilgiler verdiler.
Daha sonra Vali AKTAŞ, belediye başkanları, koruma kurulu ve KAPHİB üyelerinden bölgenin coğrafi yapısı ve turizm etkinliğinin sağlandığı noktalardaki olumsuzlukların giderilmesi ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.