Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’daki oteller Ramazan Bayramında yüzde 70 oranında doluluk bekliyor.
Kapadokya Turistik İşletmeciler ve Oteller Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı nedeniyle otellerde beklediklerinin üstünde bir doluluk oranı olduğunu belirterek, Kurban Bayramında 9 günlük tatile Kapadokyalı turizmciler olarak karşı çıktıklarını söyledi.
Dinler, “Şimdi bu Ramazan Bayramı tatili hepinizin bildiği üzere 9 gün olarak açıldı. 9 günlük böyle uzun tatiller bizim Kapadokya’nın çok lehine olan tatiller değil. Genelde bu tür uzun tatillerde insanlarımız sahil bölgelerini tercih ediyor. Fakat bir hareketlilik sağladığı kesin. Ortalama doluluk oranlarımız yüzde 25-30 civarındayken, bayramla beraber bir hareketlenme oldu. Yerli turistlerin katkısıyla yaklaşık yüzde 65-70 civarında bir doluluk bekliyoruz. Gerçekçi olmak gerekirse biz bu bayramda da bu oranda bir talep tahmin etmiyorduk. Çünkü başında dediğim gibi 9 günlük bir tatilde insanlar sahili tercih edecekti. Havalar sıcak ve denize girmelik havalar. O yüzden aslına bakarsanız çok büyük beklentimiz yoktu. Ama yine de ulaştığımız rakamlarda bayram dönemi için şuana kadar şikayetçi değiliz” diye konuştu.

“Kurban Bayramında 9 gün tatil istemiyoruz”
Kurban Bayramında verilecek olan 9 günlük tatili de, sahil kentlerinin işine yarayacağı için istemediklerini belirten KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, “Hükümetten öyle bir açıklama geldi. 9 gün Kurban Bayramı tatili planlanıyor diye. Biz tabi ki Kapadokyalı turizmciler olarak bölgemizi düşündüğümüz için buna karşıyız. Çünkü 9 gün tatil olduğu için yine aynı şekilde burası gibi kültür turlar tercih edilmeyecek. Ve insanlar sahil turizmine gidecekler. O yüzden biz Kapadokyalı turizmciler adına kesinlikle 9 günlük tatilden yana değiliz.” ifadelerini kullandı.