Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya, karlar altındaki görüntüsüyle turistleri büyülüyor.
Kapadokya bölgesinde Uçhisar, Göreme ve Paşabağları’nı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, karlar altındaki peribacalarının kendilerini büyülediğini ve tüm dünya insanlarının Kapadokya bölgesini görmeleri gerektiğini ifade ettiler. Adana’dan Kapadokya’yı ziyarete gelen İrfan ve Seda Dikici çifti, “Kapadokya bölgesi soğuk ve karlı. Karlar altında Kapadokya bölgesine ilk defa geldik. Çok etkileyici” dedi.
Özlem Yiğitcan da, “Ankara’dan geliyorum. Ben ortaokulda iken okul gezisinde bir kez gelmiştim. Karda ilk defa geliyorum. Karlar altındaki Kapadokya çok etkileyici. Burada beni en çok peribacalarının doğal olması ve aynı şekilde olması etkiledi. Sanki birileri tarafından yapılmış gibi duruyorlar. Kapadokya’nın kış ayında çok etkileyici olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.
İstanbul’dan bölgeye gelen Meral Kabatepe, “Ben kış ayını çok sevdim. Yazın gelmedim. Daha çok görsellerini görüyordum. Yazın çekilen filmler, kitaplardaki görsellerden daha güzel bir Kapadokya ile karşılaştım. Kapadokya tek kelime ile muhteşem” şeklinde konuştu.