Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında İdlib şehitleri için yağmur yağışı altında gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dua okundu.

Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının saldırıları sonucu şehit olan askerlerimiz için yüzlerce Kavaklı vatandaş tarafından cuma namazı çıkışında gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi, tekbirler getirildi. Namaza Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı ve yüzlerce vatandaş katıldı.

“TÜRKİYE GEREKEN CEVABI VERECEKTİR”

Cenaze namazından önce açıklamalarda bulunan Kavak Belediye Başkanı Feridun Bağcı,“Öncelikle Suriye’nin İdlib kentinde şehadete yürüyen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, Rabbim şehadetlerini kabul etsin." dedi.

Başkan Bağcı;" Bu topraklar bizlere şehitlerimizin emanetidir. Bizler de kanımızın son damlasına kadar kutsal vatan topraklarımızı koruyacağız. İnşallah bu noktada da tüm Türkiye birlik beraberlik içerisinde hareket ederken gereken cevabı verecektir. Bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet diliyorum. Kahraman Türk ordumuzu da rabbim muzaffer kılsın” dedi.

Haber:Hamit Resul Doğan