Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ve kardeş şehir Büyük Konuk Belediyesini ziyaret etti.
Başkan Çekiç, KKTC temasları kapsamında Kaymaklı Belediyesi ile kardeş şehir olan Büyük Konuk Belediyesinin düzenlediği 22.Ekogün etkinliğine katıldı.

Çekiç KKTC temaslarına Büyük Konuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nu makam odasında ziyaret ile başladı.

Eko gün etkinliğinde konuşma yapan Başkan Çekiç, Kıbrıs halkına şöyle seslendi: “Kapadokya’nın gözbebeği, Nevşehir’in en büyük beldesi, dünyanın en büyük yeraltı şehrinin sahibi, patentli lezzeti kuru kaymağı ile yılda yüzbinlerce ziyaretçi ağırlayan Kaymaklıdan selamlar getirdik” diye konuştu.

Başkan Çekiç ve Büyük Konuk Belediye Başkanı Sennaroğlu ortak projelerin ilki olacak olan Kaymaklı’da Kıbrıs Günleri etkinliği için çalışmaların başlayacağını duyurdu.

KKTC 3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı Ersin Tatar’la da görüşen Belediye Başkanları projeler için destek istedi. Başkan Çekiç, 3.Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Başbakan Tatar’ı Kaymaklı’ya davet etti.

Ayrıca Başkan Çekiç, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş anıtını, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğduğu evi, Karaoğlanoğlu Şehitliğini, Barbarlık Müzesini ve Osmanlı yadigârı camileri ziyaret etti.