Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı Beldesinde cenaze namazlarında sosyal mesafe kuralına uyulup saf tutanlar arasında boşluk bırakılması dikkatlerden kaçmadı. 

Kaymaklı'da bugün kılınan cenaze namazında da sosyal mesafe kuralına uyuldu. Kılınan cenaze namazından önce Belediye Başkanı Harun Çekiç ve imam, vatandaşlara aralarında boşluklar bırakarak namaz kılmaları uyarılarda bulunurken, büyük çoğunluğu maske ve eldiven takan vatandaşlar da bu uyarılara uyarak namazı aralarında boşluklar bırakarak kıldı.

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, "Cenazelerimizde Kurallara uyuyoruz; sosyal mesafe maske eldiven..."

Cenaze namazının sosyal mesafe kuralına göre uyularak kılınması vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Cenazeye katılan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralının uygulanmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade ederken Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, "Cenaze namazının bu şekilde kılınmasının sağlık açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Hepimizin birbirine karşı sorumlulukları var. Hem dini vecibelerimizi yerine getirip hem de önlemimizi alalım diye düşüyorum. O sebeple doğru olan yapıldı. Çünkü sağlık her şeyden önce geliyor" dedi.

Başkan Çekiç'ten 'Evde Kal' Çağrısı

Tüm dünyada etkisini gösteren ve ülkemizde de hızla yayılan yeni tip koronavirüsüne karşı Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, vatandaşlara ‘Evde kal’ çağrısında bulundu.

Kurallara uyulması halinde salgının üstesinden gelineceğine inandığını kaydeden Başkan Çekiç, “Sevgili Kaymaklılar, önemli bir süreci yaşıyoruz. Bütün dünya koronavirüsü ile mücadele ediyor. Bu süreçte talimatlara ve kurallara uymak her zamankinden çok daha önemli çünkü insan yaşamını derinden etkiliyor. Bildiğiniz gibi bu virüs dünyada büyük kayıplara neden oldu. Ülkemiz de şuan çok kritik bir aşamada. Özellikle bu hafta evlerimizde kalmamız çok önemli salgını yavaşlatmamız lazım. O yüzden görev bizlere düşüyor. Lütfen evimizde kalalım. Dışarıya çıkmamız gerekiyorsa bir metre mesafe kuralına mutlaka uyalım. Onun dışında yaşlılarımızın ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın dışarıya çıkmaması hem onların hem de diğer insanların yaşamları için çok önemli. Ayrıca hijyene her zamankinden çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Temas ettiğimiz her yere dikkat etmemiz lazım ve ellerimizi sık sık, en az yirmi saniye sabunla yıkamamız gerekiyor. Bu şekilde dikkat etmemiz takdirde inanıyorum ki bu hastalığı en az kayıpla atlatacağız ve normal yaşamımıza devam edeceğiz.” dedi.