Kayseri’de akşam saatlerinde ses duvarını aşan savaş uçağının çıkarttığı gürültü Kayseri kent merkezinde, ilçelerinde ve Nevşehir kent merkeziyle ilçeleri ve Ürgüp ilçesinde heyecan yarattı. Sesin savaş uçağından geldiği 1 saat sonra anlaşılabildi.

Kayseri Erkilet 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan kalktığı ifade edilen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçağı Kayseri semalarında ses duvarını aşınca,meydana gelen patlama ve gürültü üzerine Kayseri ve Nevşehir'de vatandaşlar 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma hatlarını kilitledi.

Nevşehir ve Kayseri genelinde hissedilen Patlamanın Nedeni Belli Oldu.


Kayseri'de bu akşam saatlerinde patlama sesi duyulurken, sese askeri havaalanından kalkan bir F-16'nın neden olduğu belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Sesin duyulmasının ardından 155, 112 ve 110'a çok sayıda ihbar iletilirken, polis ekipleri de sesin kaynağını belirlemek için alarma geçti. Kayseri merkezi ile ilçeleri İncesu ve Pınarbaşı başta olmak üzere  Nevşehir merkez ve ilçelerinde de duyulan sese, askeri havaalanından kalkış yapan bir F-16 uçağının neden olduğu belirlendi.


ÇEVRE İLLERDEN DE DUYULDU!
 
Kayseri ve Nevşehir'de yaşanan patlamanın ardından sesin Kayseri merkeziyle ilçeleri İncesu , Pınarbaşı ile Ürgüp, Avanos, Uçhisar gibi Nevşehir'in ilçelerinden de duyulduğu belirtildi. 

Herhangi bir zararın olmadığı olayda vatandaşlar da kısa süreli panik yaşadı.Aynı olay daha önce Nevşehir de 05.12.2013 tarihinde de yaşanmıştı.

Vatandaşların ‘Müthiş bir patlama oldu’ ihbarı üzerine polis ve askeri personel araştırma başlattı. Yapılan araştırmada kulakları sağır eden, binaların camlarının sallanmasına yol açan ve gök görültüsünü andıran patlama sesinin savaş uçağının ses duvarını aşmasından kaynaklandığı belirlendi. Ancak patlamayı andıran bu ses sosyal medya da çeşitli yorumlara neden oldu.
Bu arada savaş uçağının çıkarrtığı gürültü ile ilgili olarak polis telsizinden araştırma yapan ekipler ‘çıkan yüksek ses, bir uçaktan kaynaklanmıştır, ekiplerimiz normale dönebilir’ anonsu yapıldı.

Kayseri'de Patlama Sesi Polisi Alarma Geçirdi