Açılış Programına Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizlgider, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı,  Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daire başkanları temsilcileri, belde belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye Genelinde yapımı tamamlanan tesislerin tek tek açılışları gerçekleştirildi. Video Konferans yöntemi ile açılışı gerçekleştirilen 3 Güzeller Kent Park açılışı öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve Vali Ceylan da bir konuşma yaparak üç güzeller parkının bölgeye hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuldu daha sonra protokol üyeleri ile birlikte 3 Güzeller Kent Parkın açılışı gerçekleştirildi.Açılış programının ardından Ürgüp Belediyesi tarafından vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
Üç güzeller kent park 17.700 M2 alan üzerine kurulmuş 155 M2 kapalı alanı, 170 M2 açık terası bulunan kafeterya, yürüyüş alanları, dinlenme alanları, çocuk parkı ve ücretsiz otoparktan oluşmakta.