CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 81 il başkanlarıyla Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde bir araya geldi. Parti örgütüne yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, anayasa değişikliği teklifi de ele alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'in Gülşehir ilçesindeki Kapadokya Kartal otelde düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

81 ilden gelen CHP'li İl Başkanlarına hitap eden Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez İl Başkanları ile bir araya geldiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu: "Türkiye Lale devrini yeniden yaşıyor..."

 Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle: " Mart'ın sonu güzel oldu. Asıl görev bundan sonra başlıyor.  Adalet konusunda yaşanan sıkıntıların ardından demokrasiye, hakka, hukuka riayet eden bir süreci başlatmak zorundayız. Adalet kadar yoksulluk işsizlikte toplumumuzun en büyük sorunu.  Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşanan trajedi 21. yüzyılda yeniden yaşanıyor. CHP li İl Başkanlarımız halka anlatacak. Türkiye'nin sorununu çözeceğiz. Elin oğlu çözüyorda bizmi çözemiyoruz. Hayır efendim biz çözeriz. Bunlar tarihi bilmiyorlar. Tarihi bilselerdi geçmişte yaşananlar tekerrür etmezlerdi. Çünkü saraylarında oturuyorlar. Halkın sorunlarını bilmiyorlar. Çiftçisi, esnafı herkes dertli. Hiç meraklanmasın halkımız umutsuzluğa kapılmak bizim kitabımızda yoktur. İşsizlik mi, iş vaad edeceğiz. Bütün dünya biiz anlıyor bizi anlamayan sadece saraydakiler... Türkiye Lale dönemini şimdide yaşıyor. Çünkü bilgileri yok, Kapsiteleri yok. Liyakat yok. İş yapanı değil kendielrine sadık olanı getiriyorlar. Ve sonunda ülke bu hale geldi"

CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan yaptığı açıklamasında; "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yaradımcımız Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımlarıyla, Kapadokya’mızın şirin ilçesi Gülşehir Kartal Otelde 81 ilimizden gelen, İl Başkanlarımızın toplantısı devam ediyor..." dedi.

CHP İl Başkanları toplantısı yarın yapılacak son oturum ile sona erecek.

Haber:Mustafa Ferveren