CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli’yi Anma etkinliklerinde yaptığı konuşmada, "Her şeye hakkıyla davranmak gerekir. Adalet beşeri ilişkinin temelidir. Hacı Bektaş Veli’nin, bu prensipleri, öğretileri bize rehber olmalıdır" dedi.
53’üncü Ulusal, 27’nci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Töreni Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yapıldı. Hacıbektaş’ın Çilehane mevkiinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali İlhami Akbaş, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP milletvekilleri, bu yılki ‘Hacıbektaş Ödülü’ sahibi Alev Coşkun, Arnavutluk’tan gelen Alevi Dedesi Edmond Brahimaj, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Alevi dedeleri, Alevi dernek, vakıf ve federasyon temsilcileri ve Alevi vatandaşlar katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde yaptığı konuşmada, ”Erenlerimiz, pirlerimiz, aşıklarımız bize Anadolu’yu yurt yaptılar. Onlar bu ülkeye bir tarla gibi bakıp sevginin, hoşgörünün, dostluğun tohumlarını ektiler” dedi.
Hacı Bektaş Veli prensiplerinin adalet üzerine kurulu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Her şeye hakkıyla davranmak gerekir. Adalet beşeri ilişkinin temelidir. Hacı Bektaş Veli’nin, bu prensipleri, öğretileri bize rehber olmalıdır. Kadın ve erkek arasında da eşitlik ve adalet gerekir. Hacı Bektaş Veli, hatalardan ve kötülüklerden arınmanın yolunun, öz eleştiriden geçtiğini bizlere öğretmiştir. Hacı Bektaş Veli, sorunları nefretle ve öfkeyle değil, sevgi ve adaletle çözmüştür. Nefret ve öfkeyi düşünmemiştir bile. Hacı Bektaş Veli’nin 13’üncü yüzyılda ortaya koyduğu bu prensipler, günümüzde de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bu prensipler üzerinde yürüdüğümüz takdirde, geleceğimiz de aydınlık olacaktır. Sevginin, kardeşliğin, dostluğun öğreticisi Hacı Bektaş Veli’dir” şeklinde konuştu.