Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRADDER) tarafından RADTEK2017 Radyoloji Teknisyenleri 11. Kongresi ve ileri görüntüleme kursu düzenlendi.
Kongre onursal başkanlığını Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya,  bilimsel kurul başkanlığını Prof. Dr. Bülent Tekinsoy’un yaptığı RADTEK2017 kongresine TGT Programından program başkanı ile birlikte iki öğretim görevlimiz ve beş öğrenci katıldı.
TGT Program Başkanı Öğr. Gör. Şaban Akpolat “Radyasyon Güvenliği”, “GE Healtcare” ve “Hibrit Görüntüleme (PET-MR)” oturumlarında oturum başkanlığını üstlendi. Öğr. Gör. Gürdoğan Aydın, “Esad Feyzi”, “Temel MR Fiziği” ve  “BT’de ve MR’da Post Processing” oturumlarında oturum başkanlığı yapmış, ayrıca “Temel MR Fiziği ve Görüntü Oluşturma Prosedürleri” ve “Radyasyon Güvenliği Komiteleri Görev ve Sorumlulukları” konularında sözlü sunum yaptı. Öğr. Gör. Ercan Türerer ise kongrede “Radyolojide Cihaz Güvenliği” üzerine sözlü sunumunu yaptı.
Kongre için okulda düzenlenen poster bildiri yarışması nedeniyle çalışma yapan TGT Programı 2. sınıf öğrencilerinden üçü sözlü bildiri, ikisi ise poster bildiri ile kongreye katıldı.
Sözlü sunumları ile katılan öğrenci Seyit Ahmet Kılıç “Doku İçi Radyolüsen Cam Parçaları İçin Diagnostik Yöntem Belirleme” konu başlıklı bildirisini, Fatih Sarıaslan “Ya Hep Ya Hiç Kuralı Ne Kadar Biliniyor” konu başlıklı bildirisini ve Furkan Öztel “MR’da Çekim Süresinin Kısıtlanması Görüntü Kalitesini Nasıl Etkiler” konu başlıklı bildirisini sundu.
Bilimsel poster ile katılan öğrencimiz Erkay Seyis “Bilgisayarlı Tomografide Radyasyonun Riskleri Ve Doz Azaltma Teknikleri” konulu ve İsmail Akbıyık “Radyasyon Maruziyetinin B12 Vitamini Düzeyine Etkisi” konulu posterlerini sundu.
Kongre Bilim Kurulu içerisinden oluşturulan beş kişilik jüri sözlü ve poster bildirileri ayrı ayrı değerlendirmiş olup, değerlendirme sonunda en iyi sözlü bildiri dalında Furkan Öztel ikincilik ve Fatih Sarıaslan üçüncülük ödülü kazandılar. En iyi poster dalında Erkay Seyis üçüncülük ödülü aldı.