Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Konya'da karantina altında tutulan Nevşehirli umreciler için son günler; Karantina Pazar günü Bitiyor…

12 gündür karantina altında bulunan Nevşehirli umreciler yarın testten geçecek Pazar günü test sonuçlarına göre memleketlerine gönderilecekler.

UMREDEN DÖNEN NEVŞEHİRLİ 90 KİŞİ 12 GÜNDÜR KONYA’DA KARANTİNA ALTINDA TUTULUYOR

Nevşehir'in ilk yerli Hac ve Umre firması Hatem Turizm Seyahat Acentesi ile Nevşehir'den umre ibadeti için 26 Şubat'ta kutsal topraklara giden 90 kişilik kafile dönüşlerinde Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Konya'daki Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Kutalmışoğlu Süleyman Şah Öğrenci Yurdu’nda karantina altında 14 günlük karantina altına alınmışlardı.

15 Mart 2020 tarihinde Umre ibadeti sonrası Cidde havalimanından Konya Havalimanına inen Nevşehirli 90 kişi vatandaşın karantina süreleri 29 Mart Pazar günü sona erecek.

Karantinada bugün 12.'ci gün...

Bugünle birlikte Konya'da ‘Karantina’ süresinin 12’inci gününü tamamlayacak olan Nevşehirli umreci vatandaşlar için karantina süresinde son 3 güne gerildi. Zira, bu vatandaşların 14 günlük karantina süreci 29 Mart Pazar günü doluyor. Bu süre içinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından vatandaşların her türlü yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçları karşılandı. Yurdun önünde konuşlanan sağlık ekipleri ve polislerle de güvenlikleri ve olası bir sağlık sorunları karşılandı ve karşılanmaya devam ediyor.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİKTEN SONRA MEMLEKETLERİNE UĞURLANACAKLAR
12 gündür Konya'da Kutalmışoğlu Süleyman Şah Öğrenci Yurdu’nda kalan vatandaşların aynı geldikleri gün sağlık kontrolünden geçirildikleri gibi, karantinanın 13. gününde de yapılacak sağlık kontrolünün ardından memleketlerine uğurlanacakları öğrenildi.

Karantina altında tutulan Nevşehirli Umreciler adına www.fibhaber.com'a açıklamada bulunan Hatem TURİZM yetkilisi Hasan Hüseyin Karakaya; "Bugün karantinada 12. gündeyiz. Ve Hamd olsun şuan Nevşehirli 90 kişilik umre kafilemizin durumları çok iyi. Cumartesi günü testten geçeceğiz. Sonuçlarına göre Pazar gününe çıkışlarımız başlayacak inşallah" dedi.

Umrecilerimiz isteğe göre; isterlerse özel araçlarıyla, yada Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kiralayacağı otobüslerle 29 Mart Pazar günü Nevşehir'e nakil edecekler.