Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) “Korona virüsün Ekonomiye Etkileri” konulu online toplantının ilk konuğu Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı oldu.

Online olarak gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ertaş, insanlığı derinden etkileyen bir dönemden geçildiğini ifade ederek, “Korona virüs’ten kaynaklanan bazı soru işaretlerine cevap vermemiz lazım. Yaşadığımız bu süreçte üretim sistemini, sağlık sistemini ve kar amaçlı üretim sistemini tekrar gözden geçirmemiz lazım. Gelecekte yani virüs sonrası dönemde ekonomik ve sosyal olarak bizi nasıl bir dönüşüm bekliyor bunların çıkarımlarını yapmalıyız” dedi.

Konuk olarak katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, bu zor günlerde esnafımızın ve halkımızın yanındayız. Siz değerli iş insanlarımız ve hayır severlerimizin de katkılarıyla ihtiyaç sahibi binlerce ailemize gıda yardımında bulunuyoruz. Bu günleri de birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız ve şehrimiz için çok daha fazla çalışacağız. İşverenlerimiz şehrimizin için önemli bir role sahiptir, sizler yatırım yapasınız ki şehrimiz ve halkımız da kalkınsın, konu ile ilgili olarak sorunlarınızda el birliği ile üstesinde gelmeye çalışacağız dedi. Herkese sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.

Korona virüsün iş insanlarını etkisini görmek ve değerlendirmek üzere toplantıya İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Öğr. Gör. Murat Güney ve Nevşehir Hacı Bektaş’ı Veli Üniversitesi Dr. Öğr. Gör. Mustafa Ünsalan’da katıldılar. Üyelerin hepsi kendi sektörleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları anlattıktan sonra hocalarımız genel bir değerlendirme yapıp nasıl bir yol haritası çizilebileceği hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Programın son kısmında NESİAD YK Üyesi Avukat M. Feyzi Aygün, Korona virüsünün hukuki açıdan iş verenlere etkisi hakkında bilgiler verdi. İş yerinde olası bir çalışanda çıkacak pozitif sonucun neler getirebileceği iş verenin sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Yine konu ile ilgili olarak Denetim Kurulu Üyesi İSG Uzmanı Veli Kopartan iş yerinde alınması gereken önlemler ve evraklar hakkında kısa bilgiler verdi.