Kozaklı ilçesinde bulunan ve yapımı tamamlanan Jeotermal Dağıtım Hattı, Isı Merkezi ve Üretim Havuzları Projelerinin tanıtımı ile ilgili toplantı yapıldı.
Toplantıya katılan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Partili Nevşehir Milletvekilleri, il genel meclisi başkanı ve il özel idaresi genel sekteriyetkililerden bilgi aldılar.
Alınan bilgi doğrultusunda; Kozaklı İlçesindeki jeotermal kaynakların etkin rantabl ve sürdürülebilir kılınması amacı ile tek merkezden(üretim ve reenjeksiyon havuzları) kullanımını sağlayan mekanik, otomasyon ve toplama havuzları imalatlarından oluşan proje tamamlanmıştır. Test ve denemeleri başarı ile gerçekleştirildi. Abonelik sözleşmelerini müteakip tesis devriye alınacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Kozaklı Termal Turizm Merkezinin de yapımına mali katkı sağlanan merkezi dağıtım projesi ile öncelikli jeotermal kaynağın kontrol altına alınması sonrasında imar planlarının revizyonu ile turizm tesislerinin,  sağlık  ve tedavi amaçlı dönüşümü ve sonrasında  ise ihtiyaçlar doğrultusunda merkezi dağıtım projesinin revizyonu öngörülmekte.
Projenin amacı ve önceliklerinin bölgenin jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarını korumak ve gelecek nesillere aktarmak, termal bölgesinin alt yapı hizmetlerini geliştirmek, ilçenin daha yaşanılabilir olmasını ve termal sağlık turizminin geliştirilmesini sağlamaktır.
Ayrıca projenin bölgemize istihdam ve gelir kaynağı açısından fayda sağlayacağı büyük bir gerçek.