Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Tuna’nın bu görevinden ayrıldığını açıkladı. 
Başkan Hiçyılmaz açıklamasında, İsmail Tuna hakkında yürütülen soruşturmaya ilişkin olarak Şubat ayında istifasını talep ettiklerini ve o günlerde kendisinin buna yanaşmadığını hatırlattı. Hiçyılmaz, zaman içinde istifa etmesi yönünde talepler yinelendiğini, yaşanan gelişmeler sonrasında İsmail Tuna’nın gönderdiği dilekçe ile Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini kaydetti. İsmali Tuna tarafından gönderilen dilekçede yer alan bazı ifadeleri ise şöyle;
“Seçildiğim günden beri büyük bir onur ve gururla yürüttüğüm Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeliğinden işlerimin yoğunluğu nedeniyle bugün itibari ile istifa etmiş bulunmaktayım. Bugüne kadar gerek mensubu bulunduğum bu kurum ve gerekse de Kayseri Ticaretinin gelişmesi için büyük bir özveri ile çalıştığımız tüm kurul arkadaşlarıma teşekkür ederim. Benden Sonra gelecek arkadaşlarında aynı özveri ile çalışacağına ve katkı sağlayacaklarına inancım tamdır. Bu vesile ile istifamın kabulünü saygılarımla arz ve talep ederim.”