Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Regaip Kandili Özel Programı’nda, Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Dünya Birincisi Muhammed Jamal ve beraberindeki ünlü hafızların Kur’an ziyafeti dinleyenleri adeta mest etti. Gecede ünlü sanatçı Turan Erdiren’in seslendirdiği muhteşem ilahiler Nevşehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Regaip Kandili Özel Programı’, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Nevşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği programın açılışında ünlü hafızlar Oumar İsmail Diallo, Mohammad Chouka, Ömer Yiğit ve Kur’an-ı Kerim Okuma Yarışması Dünya Birincisi Muhammed Jamal’ın Kur’an Tilaveti dinleyenleri adeta mest etti.

‘KUR’AN TİLAVETİ VE İLAHİ KONSERİ’

Muhteşem sesleri ve kaideleri ile dinleyenleri duygulandıran hafızlar salonu dolduran Nevşehirlilere manevi bir atmosfer yaşattı.

Gecede Türk tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden Turan Erdiren’in ilahi konseri ise büyük beğeni topladı.

TRT İstanbul Radyosu ses sanatçılarından olan 1998 yıllarında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip batı müziği enstrümanlarını klasik Türk müziği enstrümanları ile bir arada sentezleyerek tasavvuf müziği eserlerini ustaca seslendiren Turan Erdiren, sevilen ilahilerini seslendirdi.

Gecede Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Regaip Kandili münasebetiyle, rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girilen böyle bir gecede salonu dolduran yüzlerce Nevşehirliler ile beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Regaip Kandilinin ülkemiz, halkımız ve cümle ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını, manevi bir uyanışa, günahlardan arınışa, yeni bir dirilişe kapı aralamasını Allah’tan niyaz ettiğini ifade eden Arı, “Rabbime, hepimizi bu güzel ve kıymetli geceye bizleri kavuşturduğu için hamd ediyorum. Bu kutlu gece boyunca ayeti kerimelerin ve salavatı şeriflerin, yapılan duaların, kılınan namazların Allah katında kabul olmasını diliyorum. Bu vesileyle bir kez daha asırlardır ilimle, irfanla, hikmetle yolumuzu aydınlatan Allah dostlarını hürmet ve tazimle yad ediyorum. Bugün, işte böyle manevi hazinelerle, manevi müjdelerle dolu bir geceyi hep birlikte idrak ediyoruz. Samimiyetle, gözyaşlarıyla yapılan duaların Hak katında inşallah geri çevrilmeyeceği, mağfiretli ve bereketli bir iklimi teneffüs ediyoruz. Bu gece hürmetine kalplerimiz Habibi Kibriya Aleyhissalatu Vesselam Efendimizin aşkının narıyla ısınırken, tefekkür ve tezekkürle de kulluğumuzu, acziyetimizi, bu dünyadaki varlık gayemizi tekrar hatırlıyoruz. Rabbim bu mübarek geceyi hakkıyla, layıkıyla, manası ve ehemmiyetine uygun bir şekilde idrak etmeyi hepimize nasip eylesin.” dedi.

‘HAYIRSEVER İŞ İNSANLARINA TEŞEKKÜR VE PLAKET’

Geceye katılan ve Nevşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çeşitli sosyal projelere destek veren hayırsever iş insanlarına ve sivil toplum örgütü temsilcilerine de teşekkür eden Arı, “Geçtiğimiz yıl tadı halen damağımızda kalan bir Ramazan ayı geçirdik. Her akşam kurduğumuz iftar sofralarıyla, gerçekleştirdiğimiz programlarla bu güzel ayı manevi atmosferde yaşadık. Bu programları gerçekleştirirken hayırsever iş insanlarımızın ciddi katkıları oldu.  Hayırseverlerimiz yaptığımız çağrı ile birlikte her akşam binlerce vatandaşımız için iftar sofraları kurdu. Ardından Kurban Bayramı geldi ve yine hayırseverlerimiz bizleri kırmadı. 566 ailemizin evine kurban etlerini ulaştırdık. Sonrasında ‘Çocuklar Üşümesin’ dedik ve bir çağrı yaptık. Çocuklarımız akşam yataklarına aç yatmasın, okullarına giderken üşümesin diye şehrimizin hayırseverleri yine birbirleri ile yarıştı. Bu sayede 1387 eve ulaştık. Çocuklarımız için bot ve mont dağıtarak evlerine gıda yardımında bulundu. Zenginlik nasıl bir gerçekse fakirlikte öyle bir gerçek. Kimin yarın neyle imtihan edileceğini kimse bilemez. Bugünkü zenginin yarın fakir olmayacağının bir garantisi yok. Bu bir imtihan ve ‘Ne oldum?’ dememe dünyası. ’Ne oldum?’ demeyeceğiz ‘Ne olacağım?’ diyeceğiz. Her şey bizim için bir emanet ve imtihandır. Nasıl ki bize belediye başkanlığı emanetse, zenginlikte bir emanet.  Eğer belediye başkanlığı bize emanetse sadece bu şehrin fiziksel ihtiyaçları gidermek, şehrin görüntüsünü değiştirmek yetmiyor. Şehrin fakirine de, şehrin zenginine de, şehrin ihtiyaç sahibine de, her bir ferdine sahip çıkmak, kucak açmak, onların ihtiyaçlarını gidermek zorundayız. Zengin olana da zenginliği emanet. Hiç kimse ben yaptım, ben kazandım diyemez.   Zenginlik Allah’ın bir lütfu. Verdikçe artacağına inandığımız bir lütfu.Niye zekat müessesesi, sadaka müessesesi var? Bereket verdiği için var. O yüzden zenginlerimizde elini taşın altına koyacak, bizde elimizi taşın altına koyacağız bu şehrin garibanına, fakirine, fukarasına sahip çıkacağız.

Arı’nın konuşmasının ardından Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çeşitli sosyal projelere destekte bulunan hayırsever iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerine hazırlanan teşekkür plaketleri verildi.

Geceye Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı’nın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, bazı daire müdürleri, Nevşehir Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, sivil toplum örgütü temsilcileri, hayırsever iş insanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.