Kurban Bayramı nedir? 2016 Kurban Bayramı ne zaman başlıyor ? Bu yıl Kurban Bayramı hangi güne denk geliyor yani bu yıl Kurban Bayramı ayın kaçında? Kurban Bayramı 2016 tarihi, 2016 Kurbanlık bayramı ne zaman sorusunun cevabı bu sayfada derledik. İşte 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün ve Kurban Bayramı 2016 hakkında tüm detaylar...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?
Kurban Bayramı 2016 yılında Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar arife gününe denk geliyor. 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı dört gün sürecek ve perşembe günü sona erecek. Bakan Avcı’nın verdiği bilgiler dikkate alındığında Kurban Bayramı tatili 10 Eylül -18 Eylül 2016 tarihlerinde olacak.  Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye yol açtığını belirten Avcı, “Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, 4 gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine 9 güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak” diye konuştu.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA HADİS-İ ŞERİFLER
“Haccı ve umreyi Allah için tam yapın. Eğer (bunlardan) alıkonursanız kolayınıza gelen kurbanı gönderin. Kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Sizden her kim hasta olursa yahut başından bir rahatsızlığı varsa, oruç veya sadaka veya kurban olmak üzere fidye gerekir. (Hac yolculuğu için) emin olduğunuz vakit kim hac günlerine kadar umre ile faydalanmak isterse, kolayına gelen bir kurban kesmek gerekir. Kurban kesmeyen kimse hac günlerinde üç, memleketine döndüğü zaman yedi olmak üzere oruç tutar ki, hepsi tam on gündür. Bu söylenenler, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah’tan korkun. Biliniz ki Allah’ın vereceği ceza ağırdır.” (Bakara 2/196)

Âişe (r.a.)’dan rivayet edildiğine göre, Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Ademoğlu kurban kesme gününde Allah katında kan akıtmaktan daha sevimli bir amel işlememiştir. O kurban, kıyamet günü boynuzları, kılları ve tırnaklarıyla gelecektir. Kurbanın kanı yere düşmeden önce Allah katında hemen kabul olunur. Bu sebeple kestiğiniz kurbanlardan dolayı sıkıntı değil gönlünüz hoş olsun.” (İbn Mâce, Edahî: 3)
“Onlara, Adem’in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat: Hani birer kurban takdim etmişlerdi de birisinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, kıskançlık yüzünden), ‘And olsun seni öldüreceğim.’ dedi. Diğeri de ‘Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder.’ dedi…” (Mâide 5/27)
Enes b. Mâlik (r.a.)’ten rivayet edildiğine göre: “Resulullah (s.a.v.) boynuzlu, alaca renkli iki koçu kendi eliyle keserek kurban etti. Besmele çekti, tekbir aldı ve keserken ayağını koçların sağ yanı üzerine koydu.” (Buhârî, Edâhî: 7; Müslim, Edahî: 3)