Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde Kurban Bayramının ilk gününde yerli turistler adeta balon turlarına akın etti.
Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yerli turistler Kapadokya bölgesinde Kurban bayramını balon turu yaparak karşıladı. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, sıcak hava balonları büyük ilgi görüyor. Bölgede faaliyet gösteren balon firmaları peribacalarını bir de kuş bakışı görmek isteyen turistleri, yaklaşık bin 500 metre yükseğe çıkarıyor. Son zamanlara yerli turistlerin vazgeçilmezleri arasında olan sıcak hava balonları Kurban Bayramının ilk gününde de büyük ilgi gördü.
Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak görme şansını da yakalıyorlar.
Kurban Bayramı tatilini Kapadokya’da geçirmek için gelen Gülsemin Topal isimli bir bayan turist burada olmaktan dolayı son derece mutluyuz dedi. Topal, “Kurban Bayramı tatili için arkadaşlar ile Kapadokya bölgesine geldik. 9 günlük tatilin bir kısmını burada değerlendirmek istedik. Şuan burası çok güzel. Herkesi de buraya davet etmek istiyoruz. Çok heyecanlıyız. Bizim için de ilk defa böyle bir deneyim olacak. Kapadokya bölgesine ilk defa geliyoruz görmeyenleri de buraları görmeye davet ediyoruz” dedi. Bayram tatilininda balon turu yapmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Zeynep Korkmaz isimli turist ise, “ Bayram tatilinin Kapadokya’da geçirmek için geldik. İlk defa da balona bineceğiz. Bayağı bir heyecanlıyız. Ben daha önce de Kapadokya bölgesine geldim. Ama ilk kez bir balon turuna katılıyorum. Buraya her geldiğimde farklı bir heyecan yaşıyorum” diye konuştu.
Kapadokya’da ailesi ile birlikte tatile gelen ve ilk kez bir balon turuna katılan Alp Güler isimli minik çocuk ise buraların gerçekten görülmeye değer bir yer olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden herkesi Kapadokya bölgesini görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.