Uçhisar Bölgesinde Haflı olarak tabir edilen bölgede üç katlı bir villanın yapıldığını ve bu villanın ardından çok pis kokuların geldiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, " Uçhisar kalesi manzaralı değeri milyonlarla ifade edilebilecek, etrafı tel örgülerle çevrilen, beş araçlık özel araç garajı olan, ısı yalıtımları ve tüm ince detayları düşünülerek birinci sınıf malzemeden yapılmış, 12 oda ve 3 banyodan oluşan üç katlı devasa bir villa yapımı devam etmektedir. Söz konusu villa ile ilgili çevre sakinleri ve yöre halkından şubemize sürekli ihbar telefonları gelmektedir" şeklinde konuştu.
 
Söz konusu villanın sit alanı ile ilgili durumunun ciddiyet arz ettiğini ve bölgede üç katlı yapılaşma izninin hangi amaçla kimler tarafından ne karşılığında verildiğinin insanların aklında soru işaretlerini artırdığını belirten Mustafa Uğur, "Şubemize gelen ihbar telefonları sonucunda ilgili arkadaşlarımızın yaptığı incelemelerde, villanın komşuları ve villa inşaatında çalışanlar ilgili yapının Ürgüp'de üniversitede görevli Tuncay isimli biri tarafından yaptırıldığını ve söz konusu ismin sık sık kontrole geldiğini ifade etmektedir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Genel Koordinatörü Tuncay Bülbül'ün koordinatörlük makamı gereği bu konudan bilgisi var mıdır merak ediyoruz" dedi.
 
Böylesine büyük bütçe isteyen yapıyı, bölgesel dokuyu bozarcasına, sit alanı ve kat izni gibi özel durumları yok sayarak yaptıran Tuncay isimli vatandaşın kim olduğunu başta yöre halkı olmak üzere Nevşehir halkının merak ettiğini vurgulayan Uğur, "Yetkilileri söz konusu yapı hakkında açıklama yapmaya davet ediyorum. Bu şehir, birilerinin şahsi keyfi uğruna devletin kanunlarını yok sayarak binalaşma yapacağı bir şehir değildir. Ürgüp yolundan dahi bariz bir şekilde doğa dokusunu bozduğu belli olan bu yapıya kimler neden göz yummaktadır" şeklinde sorular yöneltti.
 
Uğur, açıklamasının son kısmında ise "Nevşehir halkı bilmelidir ki daha düne kadar kredi çekebilmek için kapı kapı kefil arayanlar bugün garip bir şekilde kaynağı belirsiz büyük bir servete sahipse biz Mehmet Akif'in 'Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır!' sözünü kendimize şiar edinir doğruları bir kez daha açıklarız" dedi.

Kamuoyu Bu İddialara açıklama bekliyor...!

FİB Haber Merkezi olarak Bu iddialara Gelecek Cevabı sizlerle paylaşacağız... 


Kaynak: Nevtes -Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi Resmi Organı