Nevşehir GÖRBİR Derneği Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran mesajında; "Bundan 101 yıl önce Çanakkale'de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle yad ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. "Biz aslında kimiz?" sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır....

Orada Filistinli Ahmet'le Musullu Selahaddin'i, Sudanlı Muhammed'le Tunuslu Ali'yi, Bosnalı Murat'la Kırımlı Kemal'i ve elbette Anadolu'da Kayseri'den , Aksaray'dan Niğde'den, Nevşehir'den, Trakya'nın her şehrinden kahramanları görecektir. Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlardan Kuzey Afrika'ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Onlar, Çanakkale'nin, savaşın herhangi bir cephesinin değil, tarihin en büyük medeniyet mücadelelerinden birinin adı olduğunu biliyorlardı. Bunun için Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'de savaşan kahramanları Bedr'in aslanlarıyla mukayese etmiş, mezar taşı olarak başlarına Kabe'yi layık görmüştür. 'Bir gül bahçesine girercesine' toprağa düşen kınalı kuzular, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle, "Çanakkale Geçilmez" sözünü, daha doğrusu bu sözün gerisindeki inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla kazımışlardır.

Aynı zamanda Çanakkale Zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son 2 asırdır yaşadığı hüsrandan silkinişinin, adeta kendi küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin, en yetişmiş, en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale'de fitilini tutuşturduğu ateş, kendimizde Kurtuluş Savaşını verecek gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 101 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan derslerle doludur. Bir kez daha Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünü kutluyor,  başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum."