Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ile Göre Yolu TUİK Kavşağını birbirine bağlayan yolda sıcak asfalt serimi öncesinde altyapı çalışmalarına başlandı. 

Nevşehir’de Aksaray yönünden gelecek olan araçların şehir merkezine ulaşımında önemli bir kolaylık sağlayacak olan, TUİK Kavşağından İmam Hatip Okullarının bulunduğu kampüs alanını takip ederek Nevşehir Kalesi yanından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne bağlanan yolda asfalt dökümü için çalışmalar başladı. Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta sonu başlatılan ve yoğun bir mesai harcanarak gerçekleştirilen çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Kalesi yanında bir süre yürütülen çalışmaları izledi.

Burada ilgili birim müdürlerinden bilgi alan Başkan Arı, aydınlatma direkleri dikilerek yağmur drenaj hattı da oluşturulacak olan yolun şehir içi trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacağını kaydetti. Arı, “Şehir merkezinden M. Akif Ersoy Mahallesi, sanayi bölgesi ve Aksaray yoluna gitmek isteyen araçlar sürücüleri bu yolu kullanarak kısa sürede ulaşımlarını gerçekleştirebilecekler. Aynı şekilde Aksaray yolu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve sanayi bölgesinden şehir merkezine ve Niğde yoluna gitmek isteyen araç sürücüleri de bu yol sayesinde ulaşım mesafesini önemli ölçüde kısaltacak.” diye konuştu.