Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, sendikal görüşmeler ve işbirliği çerçevesinde bulundukları Nijer’de, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü. Görüşmede Nijer Başbakanı Rafini, ülkesinde FETÖ’nün tarih olduğunu, bundan sonraki ilişkilerinin Türk hükümeti ve referansı olan sivil toplum örgütleri ile sürdürüleceğini söyledi. Rafini, ziyareti dolayısıyla Memur-Sen Heyetine teşekkürlerini iletti.
 
Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile görüştü. Memur-Sen Heyetini kabul eden Rafini, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur-Sen’in, İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki ülke sendikalarına yönelik yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini kaydetti.Nijer’in, darbeler ve terör örgütleriyle mücadele etmiş bir ülke olarak Türk hükümetinin yanında ve destekçisi olduğunu  söyleyen Rafini, FETÖ ve benzer örgütlere ülkelerinde yer olmadığını ifade etti. 
 
Üç Ülkede, Başbakan, Çok Sayıda Bakan ve Sendika İle Görüşmelerde Bulunuldu
Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Nijer, Burkina Faso ve Mali’de bir dizi ziyarette bulundu. Ziyaretlerde başbakan, bakan ile sendika ve konfederasyonlarla görüşmeler gerçekleştiren Memur-Sen heyeti, Nijer’de Maarif Vakfı’na devredilen okulu da ziyaret etti.
 
Memiş: Tecrübe ve Bilgi Paylaşımı, Medeniyet Borcumuz
Ziyaretlerde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, “Dünya Müslümanlarının gözü Türkiye’de. İstanbul’da bir sempozyum yapmış, bilgi ve tecrübe paylaşımının kapısını aralamıştık. Bu ziyaretlerle bunun somut adımlarını atıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Tonbul: Memur-Sen Sendikal Anlamda Büyük Tecrübeye Sahip
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ise, Memur-Sen’in sendikal anlamda büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ve bu tecrübeni diğer ülkelerde faaliyet gösteren emek hareketleriyle paylaşabileceklerini vurguladı.