AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, 27 Mayıs Darbesi’nin 60. yılında merhum Başbakan Adnan Menderes ile arkadaşları başta olmak üzere her türlü darbe ve vesayete karşı millet iradesinin hakimiyeti uğrunda can veren şehitleri rahmetle andı.

27 Mayıs'ın, iktidarın millete rağmen askeri vesayet tarafından gasbedildiği kara bir gün olduğunu belirten AK Parti Nevşehir Milletvekili Menekşe, "Merhum Başbakan Adnan Menderes, arkadaşları başta olmak üzere her türlü darbe ve vesayete karşı millet iradesinin hakimiyeti uğrunda can veren şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Demokrasiye olan inancımızı koruyarak milletimizin iradesine hiçbir vesayetin ipotek koymasına müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Menekşe şahsi Twitter hesabından, 27 Mayıs 1960 askeri darbesine ilişkin şu paylaşımda bulundu.

Menekşe yaptığı açıklamasında; "Sizlere dargın değilim. Sizin ve diğer zevatın iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum." diyerek gözünü kırpmadan idama giden bir Başbakan... 

27 Mayıs darbesi sonrası tarihimize kara bir leke olarak geçen Yassıada, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Demokrasi ve Özgürlük Adası olarak yeniden düzenlendi ve bugün açılışı yapıldı.

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ,28 Şubat, 27 Nisan ve 15 Temmuz gibi hain girişimlere bu aziz millet hiçbir zaman boyun eğmedi ve eğmeyecek. Açılışı yapılan Demokrasi ve Özgürlük Adası’nın milletimize hayırlı olmasını diliyor, bu kara günde idam edilen merhum Başbakan’ımız Adnan Menderes'i ve dava arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum.'' dedi.