AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından çalışmaları başlatılan Kalaba-Paşalı yolunun Kozaklı İlçesine bağlantı yolu olarak genişletme ve iyileştirilmesi yapılan bölgede incelemelerde bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Avanos Kaymakamı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Eldivan, AK Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver AK Parti Kozaklı İlçe Başkanı Fatih Aral ,Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu ile birlikte yapılan yol yapım çalışmaları yerinde inceledi.


Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, köy sakinleri ve muhtarlar yapılan yol yapım çalışmalarından dolayı  oldukça memnun olduklarını dile getirirken Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün de incelemelerde bulunması ve kendilerini ziyaret etmesinden dolayı gurur duyduklarını söylediler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı açıklamada şunları  söyledi, “Nevşehir İl Özel İdaresi yol ağı sınırları içerisinde bulunan, Avanos İlçesi Kalaba Kasabası-Paşalı Köyünün Kozaklı İlçesine bağlantı yolu olan mevcut yolun trafiğe elverişli olmayan dar, virajlı ve bozuk asfaltlı olması sebebiyle İl Özel İdaresi ekip ve ekipmanlarınca  iyileştirme ve genişletme çalışmalarını  yerinde incelemek amacıyla buradayız. Çalışmaların kesintiye uğramasını istemiyoruz. Ankara’dan koparıp Nevşehir'e taşımış  olduğumuz ödeneklerin bir  fiil uygulanabilmesi için yine çalışmaya devam ediyoruz. Kalaba-Paşalı hattının Kozaklı ilçemize bağlantı yolları konusunda ciddi problemleri vardı. Yıllardan beri ihmal  edilen  yollar vardı. Bu yolllara biz başladık ve devam  ettiriyoruz. Bugün yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Çalışmalar devam ediyor. Her şey Nevşehir’miz için , Durmak Yok Yola Devam diyoruz.” dedi.


Yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Açıkgöz, Nevşehir İl Özel İdaresi Bütçesinden ayrılan 500.000,00.-TL ödenek ile tamamlanması düşünülen yol 5300 metre uzunluğunda 10 metre genişliğinde 1.kat asfalt olarak yapımı tamamlanacak. Kalaba Kasabası çıkışından itibaren başlatılan çalışmalarda bugüne kadar mevcut bozuk asfaltın sökümü ve yol güzergahının belirlenmesi çalışmaları yapıldı. Bölgede yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda çalışmaların hızla devam ettiği ve yakın zamanda yolun hizmete açılacağı da belirtti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Özel İdare personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.