Nevşehir'in en eski ve en önemli okullarından biri olan Nevşehir Lisesi Muharrem ayı münasebetiyle 1200 kişilik Aşure dağıtımı gerçekleştirildi. 

İlimizin en köklü lisesi olan Nevşehir Lisesi 1200 kişilik aşure dağıtımı yaptı. Program Hafız Mahmut Kemikkıran'ın Kuran tilaveti ile başladı ve dua yapıldı. Daha sonra Emekli İlahiyatçı Derviş SAK hoca günün anlamıyla ilgili konuşmasını yaptı. Programa katılan Nevşehir Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ ve İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat DEMİR de öğrencilere hitap ettiler. Program sonunda Sayın Milletvekili, Sayın İl milli Eğitim müdürü, Nevşehir Lisesi Müdürü Muhammet ORÇİN ve okul Aile birliği başakanı Yaşar İYİLİKLİ ile birlikte öğrencilere aşure dağıtımı yapıldı. Bu arada Milletvekili Sayın Mustafa AÇIKGÖZ'e öğrencilerin yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

Açıkgöz, Kendi Elleriyle Öğrencilere Aşure Dağıttı


TBMM Katip Üyesi AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Lisesi Geleneksel Aşure Günü'nde öğrencilere aşure dağıttı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Açıkgöz, daha sonra okulun bahçesinde öğrencilerle beraber aşure içip içerek sohbet etti.

Nevşehir Lisemizde aşurenin bereketini öğrenci kardeşlerimizle paylaştık. "Hep birlikte Güçlü Nevşehir için çalışmaya devam edeceğiz." diyen Açıkgöz, öğrencilerin sıkıntılarını da tek tek not alırken, sorunlarla ilgileneceğini dile getirdi. Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti'nin seçim beyannamesinde gençlerle ilgili yer alan projeler hakkında da gençlere bilgiler verdi. Sohbetin ardından Açıkgöz, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

"EN ÖNEMLİ ZENGİNLİK EĞİTİMDİR"

"Kıran kırana bir rekabetin olduğu günümüz dünyasında, en büyük yatırımı eğitime yapmak zorundayız" diyen Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, en büyük sermayenin iyi yetişmiş nesiller olduğunu söyledi. Açıkgöz, "Ekonomik yarışta en önde olan ülkelere baktığımızda bu ülkelerin iyi bir eğitim sistemine sahip olduğunu görüyoruz. Bir milletin sahip olduğu en önemli zenginlik, eğitimidir. Bugün her ilde artık üniversite var. Yüksek öğrenim için imkanlar geçmişe göre çok daha iyi ama daha yapılacak çok iş var. Eğitim noktasında dünya üst seviyesi arasında üst sıralara getirmek için çalışmalar yapacağız. Zira Biz bütün zorlukları ancak eğitim sistemimizin kalitesiyle aşabiliriz. ekonomimizi büyütmek, insanlarımızın refahını artırmak, iyi işleyen organizasyonlar kurmak ve dünya çapında tanınan ulusal markalarla değer yaratmak ancak beşeri sermaye ile mümkündür. Bu yüzden biz öğrencileri ekonomik yönden destekleyen programlar başlattık, girişimciliği teşvik eden düzenlemeler yaptık. Orta öğrenimde okul, derslik, laboratuvar ve kütüphane yapımına ağırlık verdik. Üniversitelerimizi hem altyapı hem de akademik kadro bakımdan daha ileri noktalara götürecek adımlar attık. Araştırma ve geliştirmeye ayrılan kaynakları çoğalttık. Çünkü biz geleceği, ancak bugün, eğitime yaptığımız ve yapacağımız yatırımla inşa edeceğimize inanıyoruz" dedi.